Aarhus Universitetsforlag
Cover

Navigeringer

på kanten af en verden i forandring

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

224 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 236 9

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Klimaforandringerne ændrer verden radikalt i disse år, men også udviklingen af såkaldt kunstig intelligens ændrer de landskaber, vi er vant til at skulle begå os i. Den verden, vi længe har været vant til at navigere i, er ved at forsvinde ud af sigte.

Navigeringer på kanten af en verden i forandring undersøger, hvordan verden blev til et spejlbillede for det vestlige menneske. I 1600-tallet underlagde vesten sig den verden, det kunne oplyse og kortlægge. På samme tid udforskede barokke billedkunstnere et indre uopmåleligt menneskeligt mørke. Kortlægningen af den ydre verden spejlede sig på denne måde i en samtidig opdagelse af en indre verden. Det vestlige menneske satte sig på denne måde i centrum af den nye oplyste verden. Denne spejling er i dag ved at bryde sammen.

En forfatter, fire billedkunstnere og fire kulturforskere spørger i forlængelse heraf ind til, hvordan vi i dag kan lære at navigere i verdener, der ikke blot er en spejling af vores egne forestillinger og behov.

Udgivelsen dokumenterer yderligere udstillingen af samme navn på Vejle Kunstmuseum og Holstebro Kunstmuseum 2020-2021.

Pressen skrev

Politiken
Essay: "Det er næsten umuligt at gøre oprør fra rapsmark" af Mikkel Krause Frantzen
05.08.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen