Aarhus Universitetsforlag
Cover

Nationalitet

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (72) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 886 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Nationalitet er noget helt særligt. Den giver ikke bare alle os med papirerne i orden visse rettigheder og pligter inden for et bestemt territorium. Den kryber ind under huden på os fra barnsben, så vi slet ikke kan lade være med at udtrykke vores nationalitet, når vi spiser, drikker, synger, taler eller bare opfører os comme il faut inden for et lands grænser. Enhver nationalitet baserer sig dog også på alverdens fremmedelementer ifølge Michael Böss, historiker ved Aarhus Universitet med europæisk selvforståelse og skandinavisk sindelag, men som altid sejler op ad åen på dansk.

 

Indholdsfortegnelse

At være eller ikke at være

Steder skaber folk

Klæder, krop og cuisine

Nationen på skærmen

Uden nationalitet, ingen stat

 

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Christian Egander Skov, Kristeligt Dagblad

"Med al den strid og forvirring in mente er det på høje tid, at Aarhus Universitetsforlags Tænkepause-serie er nået til begrebet nationalitet. Onde tunger ville hævde, at sendrægtigheden afslører, at det endnu ikke er helt kosher at beskæftige sig med den slags på bjerget. Lysere sind kan glæde sig over, at den nu foreligger i form af historikeren Michael Böss' Nationalitet, der er en klar, letlæst og yderst relevant fremstilling af nationalitetsbegrebets indhold og blivende relevans."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen