Aarhus Universitetsforlag
Cover

Myter

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (103) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 965 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Det er en skrøne, at myter bare er vandrehistorier. Selv om myter er mere fulde af fup end fakta, er de faktisk også sande. Thors buldrende torden og Moses’ brølende hav fortæller nemlig fabelagtige forhistorier om alt det væsentlige i menneskers liv: Hvem vi værdsætter, hvad vi frygter, og hvor vi vil hen. Ifølge Karen Bek-Pedersen, folkelig folklorist ved Aarhus Universitet, genopstår gamle myter som flyvske Føniksfugle, når hver ny generation giver dem ny mening. Og historien er ikke færdig med at antage mytiske dimensioner. For dagens helt bliver måske til morgendagens halvgud.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Anders Ellegaard, Historie-online.dk
"Alt i alt en fornøjelig lille bog om myter og andre historier, som måske ikke giver klare svar, men som efterlader læseren med viden og fortolkninger på et meget højere niveau."

Lektørudtalelse, DBC
"Begrebet myte kan være svært at forholde sig til, men med denne velskrevne bog bliver der skabt klarhed over begrebet, og læseren får det belyst fra flere vinkler. Forfatteren formår at belyse, analysere og behandle et ellers diffust begreb og skabe en vis klarhed over et emne, der oftest er lettere flyvsk."

Kulturen på P1
Radioudsendelse: "Danske kunstnere erklærer støtte til danske demonstranter"
18.10.2022

Videnskab.dk
Artikel: "Myternes tid er ikke forbi"
16.07.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen