Aarhus Universitetsforlag
Cover

Musikken, verset, poesien

Tekster af og om Stéphane Mallarmé

En del af serien Acta Jutlandica (Humanistisk serie, 2010:7) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

227 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 463 1

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den franske forfatter Stéphane Mallarmé blev med sin grænsesøgende poesi en af 1800-tallets mest betydningsfulde digtere. Hans tanker og ideer kan genfindes i alt lige fra nyere fransk filosofi til moderne avantgardekunst. Alligevel har Le maître næsten altid været forbeholdt de få, en digternes digter, mens han for den almindelige læser har opnået ry som forfinet, utilgængelig og uoversættelig.

Det søger MUSIKKEN, VERSET, POESIEN - Tekster af og om Stéphane Mallarmé at råde bod på. Bogen præsenterer i nye danske oversættelser Mallarmés sonetter, det legendariske, uafsluttede prosadigt Igitur samt en række af hans opsatser om poesiens væsen. Hertil knytter sig fem essays af danske Mallermé-eksperter, heriblandt forfatteren Niels Frank, som hver især følger Mallarmé på en rejse i grænselandet mellem sprog og musik, tale og skrift, ting og tegn på jagt efter mesterens enestående poetiske udtryk.

Pressen skrev

Torben Wendelboe Lektørudtalelse

"...gode, pålidelige oversættelser. Sammen med oversættelserne står så en række artikler på højt niveau, der forklarer de vanskelige teksters egenart og i flere tilfælde ganske fremragende trænger fortolkende ind i Mallarmés poetik, praksis og kunstneriske univers...Trods hans betydning fx for Per Højholt har det skortet på dansk interesse for Mallarmé. Værket er derfor velkomment som en forhbentlig igangsættende øjenåbner for det danske publikum. Artiklerne er velskrevne og engagerede på akademisk niveau...Væsentligt værk om såvel Mallarmé som hans litterære betydning."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen