Aarhus Universitetsforlag
Cover

Museer for folk

1909

En del af serien 100 danmarkshistorier (31) og fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 092 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Endeløse rækker af stenøkser. Montre efter montre. Det var virkeligheden på danske museer omkring år 1900, hvor fokus var på fund, forskning og forhistorie. Men det ville nytænkende museumsfolk lave om på. Nu skulle menneskers liv i centrum, og museer skulle være for nogen. Ikke blot om noget. Derfor så folke- og frilandsmuseer dagens lys, og den fjerne fortid var ikke længere vigtigere end den nære tid. Kampen stod også mellem hovedstaden og provinsen. Mellem Nationalmuseet og de mange nye museer. Men i dag er diskussionen en anden. Danskerne strømmer til de kulturhistoriske museer, og succesen rejser det evigt aktuelle spørgsmål: Hvor skal museerne hen i fremtiden? Så måske kan der anes nye kampe i museumshorisonten.

Tag på guidet rundvisning i museernes historie med Thomas Bloch Ravn, historiker og direktør i Den Gamle By.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder primært med projektet “100 danmarkshistorier”, der ud over bogudgivelser indbefatter videnspredning gennem en række partnere. Før ansættelsen på forlaget har han i over 25 år levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Per Eilif Månson, litteratursiden.dk

"Med denne lille læseværdige bog, der tager udgangspunkt i det projekt, der i dag er i Den Gamle By, får forfatteren skrevet en meget spændende bog om dansk museumsvæsens udvikling. Det er slet ikke så tørt, som det lyder, og alle, der interesserer sig for eller beskæftiger sig med formidling, kan få udbygge af læsningen”.

Katrine Lester, bogblogger.dk

"På den måde er historien om museernes udvikling igennem mere end 100 år ikke kun historien om nyt versus gammelt, om forskning versus formidling, men også en historie om, hvad formålet med museer egentlig er - tilsat en dosis elite versus folk og hovedstad versus provins.

Det bliver alt sammen formidlet let og elegant af Thomas Bloch Ravn, så alle interesserede kan læse med. Museer for folk er ikke bare historie, det er også historie om historieskrivning."

 

Vejle Amts Folkeblad
Artikel: “Museer skal betyde noget for folk”
07.03.2020

Aarhus Stiftidende
Artikel: "Museer er blevet for folk" af Hans Petersen
03.03.2020

Jyllands-Posten Aarhus
Artikel: "Danske museer vil hellere fortælle den levende historie om dig end om dine ting"
01.03.2020

Kristeligt Dagblad
Kronik: "Museer - en skandinavisk idé, der erobrede verden"
10.03.2020

Avisen Danmark
Kronik: “Museerne skal i offensiven”
11.03.2020

Kristeligt Dagblad
Artikel: "Man kan ikke regne med, at det offentlige betaler ved kasse et"
25.03.2020

 

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen