Aarhus Universitetsforlag
Cover

Middelalderisme

Slagmark 79

En del af tidsskriftet Slagmark (79) og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

205 sider
Paperback
ISBN 978 87 91041 00 6

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Dette nummer handler ikke om middelalderen, men om middelalderen efter middelalderen. Fænomener, der (gen)skaber middelalderen i senere perioder i akademisk eller kunstnerisk øjemed, betegnes middelalderisme. Internationalt har forskningen i middelalderisme for alvor taget fart inden for det seneste årti. Selvom det i den danske forskningsverden stadig er et forholdsvis nyt begreb, er middelalderisme-studier også her et felt på hastig fremmarch.

Artiklerne i dette nummer af SLAGMARK udforsker middelalderisme fra en række forskellige vinkler på tværs af akademiske discipliner. Gennem temaet behandles et utal af store og små middelalderismer fra den hellige gral til Game of Thrones; fra norske vejnavne til tapetbroderi; fra Sagas Tempel til Cobra; fra tyranmord til forfalskede miniaturer; fra vikinger til queeret Ingemann; og meget mere.

Ambitionen med nummeret er at introducere middelalderisme-begrebet for en bredere dansk offentlighed i håb om at inspirere til videre kultivering af feltet. Derudover bringes for anden gang SLAGMARKs nye sektion Kritik med dybdegående anmelderessays. 

 

 

 

 

 

 

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen