Aarhus Universitetsforlag
Cover

Middelalderisme i dansk romantisk litteratur

En del af fagområderne , , og


Forudbestil : 449,95 kr.

Tak for din interesse i Middelalderisme i dansk romantisk litteratur: . Bogen udkommer 12. april 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Middelalderisme i dansk romantisk litteratur: er klar til bestilling 12. april 2023.


560 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 530 8

Af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Mellem 1750 og 1850 genopdagede danske forfattere den nordiske middelalder, dens historie, kultur og litteratur, og de genfortolkede den i en ny tids ånd. Med inspiration fra Saxos Danmarkskrønike, den norrøne digtning og folkeviserne skabte digtere som Ewald, Oehlenschläger og Ingemann værker, der kom til at definere romantikken i Danmark.

Drømmen om middelalderen blev en fællesnævner for dansk litteratur frem til midten af det 19. århundrede. For nogle var den forestillede middelalder en anledning til at fantasere om eventyr, heltedåd og romantisk kærlighed, mens andre gendigtede den som en storhedstid, der kunne dyrkes som en kilde til national stolthed og til oprejsning af folkeånden.

Bogen er den første samlede fremstilling af middelalderisme – dvs. genfortolkning af middelalderen – i dansk romantisk litteratur. Den viser, hvordan et kosmopolitisk København blev centrum for en ny middelalderfascination, der bredte sig til resten af Europa, og som i vores egen tid giver genlyd i romaner, film og tv-serier om perioden.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen