Aarhus Universitetsforlag
Cover

Middelalderisme i dansk romantisk litteratur

En del af fagområderne , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

560 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 530 8

Af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Mellem 1750 og 1850 genopdagede danske forfattere den nordiske middelalder, dens historie, kultur og litteratur, og de genfortolkede den i en ny tids ånd. Med inspiration fra Saxos Danmarkskrønike, den norrøne digtning og folkeviserne skabte digtere som Ewald, Oehlenschläger og Ingemann værker, der kom til at definere romantikken i Danmark.

Drømmen om middelalderen blev en fællesnævner for dansk litteratur frem til midten af det 19. århundrede. For nogle var den forestillede middelalder en anledning til at fantasere om eventyr, heltedåd og romantisk kærlighed, mens andre gendigtede den som en storhedstid, der kunne dyrkes som en kilde til national stolthed og til oprejsning af folkeånden.

Bogen er den første samlede fremstilling af middelalderisme – dvs. genfortolkning af middelalderen – i dansk romantisk litteratur. Den viser, hvordan et kosmopolitisk København blev centrum for en ny middelalderfascination, der bredte sig til resten af Europa, og som i vores egen tid giver genlyd i romaner, film og tv-serier om perioden.

Hør Lis Møller fortælle om Middelalderisme i dansk romantisk litteratur i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Pressen skrev

Thomas Bredsdorff, Politiken
❤️❤️❤️❤️❤️
”[E]t mønstereksempel på humanistisk forskning, stofmættet, grundig, med en overordnet tese – og en dygtig redaktør – som holder sammen på de mange bidrag. En milepæl i dansk litteraturforskning."

Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen
”Vores tanker om middelalderen stammer i store træk fra romantikken i 1800-tallet. Fem danske litteraturforskere fortæller, hvordan den særlige disciplin – at genfinde og genskabe middelalderen – blev udfoldet i den danske litteratur. Resultatet er imponerende.”

Claus Møller Jørgensen, Historie-online.dk
"Der er meget nyt i fremstillingen, i hvert fald for denne anmelder. Vellykket er efter min mening også det gennemgående blik for de transnationale aspekter af middelalderismen. (...) bogen er velskrevet hele vejen igennem."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen