Aarhus Universitetsforlag
Cover

Menneske, kultur, evolution

Et biokulturelt perspektiv


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

280 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7184 553 2

Redigeret af
, , og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Vi kan lige så godt indrømme det. Hver især finder vi os selv dybt interessante. Det er kun naturligt. Alle dyr er optagede af deres eget ve og vel. Men modsat alle andre dyr har vi mennesker udviklet så stor en hjerne, at vi kan reflektere over ikke bare vores egen adfærd, men hele den menneskelige evolution og kultur og deres indbyrdes sammenhænge. Vi kan faktisk lære en hel del om os selv ved at studere vores biokulturelle arv. Både hvorfor vi på relativt kort tid er endt med at dominere kloden, og hvorfor vi i alverden finder alt fra politik til gyserfilm og korsetter så utroligt ophidsende.

Menneske, kultur, evolution - et biokulturelt perspektiv undersøger de biologiske og kulturelle træk, der både forbinder os med og adskiller os fra resten af Jordens dyrebestand og knytter os intimt til de menneskearter, der tidligere har levet og sat spor i vores DNA. Arven fra vores fjerne forfædre og formødre bærer vi med os hele tiden, selv når vi foretager noget så nyt og moderne som at lytte til musik og se tegnefilm. Eller bliver forelskede i andre end os selv.

Pressen skrev

Lektørudtalelse

"Første bog på dansk, der giver et samlet blik på menneskets biokulturelle historie i et tværvidenskabeligt perspektiv ud fra arkæologi, biologi, geologi, samfundsvidenskab, religionsvidenskab, lingvistik m.m."

"...skrevet, så læsere uden for fagområdet får et indblik i forskningen..."

"Forskerne skriver veloplagt og passioneret om alt fra evolution, musik, sex, skurke, sprog, fetichisme og meget mere. Bogens store fordel er det meget brede perspektiv og bidraget fra forskellige videnskaber. De enkelte artikler giver lyst til at fordybe sig mere i flere af emnerne."

Ole Bjørn Petersen, Fagbladet Religion

”(…) læs ”Menneske, kultur, evolution – et biokulturelt perspektiv” – det er en fremragende bog, der kommer langt omkring på fornem pædagogisk vis, for forskerne skriver ikke for hinanden til hinanden, men til læseren.

(…) Bogen kan varmt anbefales ”

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen