Aarhus Universitetsforlag
Cover

Matadorspil i havehuset

Spillet om universiteterne i palimpsesternes og janushovedernes epoke


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

334 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7934 502 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Klassiske spil som Matador, Dam og Mikado spilles for sjov, men tages alvorligt. Deltagerne accepterer et fælles sæt regler og spiller koncentreret, taktisk og strategisk for at vinde - og for at holde spillet eller legen i gang.

I dette sidste bind af sin erindringstriologi om liv og ledelse på Aarhus Universitet fortæller Henning Lehmann om nødvendigheden af at spille med og gøre sin indsats - også selv om spillene spilles på samme tid, ligesom både regler og spillernes navne kan være uklare. Lehmann var rektor i en "ludomanisk" tid med opbrud, opgør og oprør, hvor Aarhus Universitet positionerede sig på de regionale, nationale og internationale baner og legepladser - og hvor god ledelse ikke mindst handlede om at repræsentere universitetet indad- og udadtil.

Med spilmetaforikken, men også med begreber som have og botanik, fra byplanlægning og litteratur og fra egne fagområder, det armenske, det kirkehistoriske og det palæografiske, fremskriver Lehmann på erindringens grund de væsentligste sider af universitetets nyere historie og bevæger sig hjemmevant mellem nobelpriser og tyggegummi, byplaner og bogstaver. Dårlige tabere findes ikke i denne alvorligt spøgefulde bog om universitetsledelse.

1. bind, Guldknapper i aurikelbedet, fortæller historien om Aarhus Universitets Forskningsfond, mens 2. bind, Stenbræk i Edens Have, beretter om, hvad der skete på universitetet, især dets teologiske fakultet i de "oprørske" 1960'ere og de følgende årtier.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen