Aarhus Universitetsforlag
Cover

Manden bag masken

Rossini og hans operaer

En del af serien Store komponister (3) og fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

412 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 444 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Allerede som dreng var Gioachino Rossini (1792-1868) et enestående musikalsk talent. Han opnåede at blive verdens førende komponist i en stærkt konkurrencebetonet operaverden og blev for en tid opfattet som kunstens Napoleon. Senere bevirkede en skiftende smag, at publikum mistede interessen for hans operaer. For at beskytte sig mod ydmygelsen gemte Rossini sig bag en maske, der viste ham som et jovialt, dovent og overfladisk geni. Det var denne maske, eftertiden fejlagtigt troede var den rigtige Rossini.

Manden bag masken gør op med myter og fordomme og skildrer den italienske mesters liv og karriere under Napoleons besættelse af Italien og i årene i Napoli og Paris efter den franske kejsers fald. Biografien gennemgår alle Rossinis 39 operaer kronologisk og inddrager den tids anmeldelser og mere end 3.500 breve og dokumenter. Centralt i denne samling er flere hundrede nyfundne breve, som Rossini skrev til sine forældre.

Thomas Milholt beskriver, hvordan det blev afgørende for Rossinis omdømme, at kunstner og værk blev set i en politisk og kulturhistorisk sammenhæng. Det påvirkede udformningen af hans operaer og fik indflydelse på samtidens og eftertidens vurdering af værkerne og mennesket bag dem.

Leif V.S. Balthzersen

Leif V.S. Balthzersen

Mag.art. i musikvidenskab. Leif har været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester, ensemblechef for Århus Sinfonietta og er bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera. Han har desuden undervist på universiteter, Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, højskoler, Folkeuniversitetet m.m.

Leif V.S. Balthzersen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

lvsb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Finn Byrgesen, bogsyn.dk

"... omfangsrig på både detaljer og overblik og leveret i et fint, velvalgt og meget jordnært sprog."

"Det er rart for vi elskere af den klassiske musik at blive vidne til under hvilke forhold, værkerne er opstået. Det får vi nu rig lejlighed til i bogen her, der er spækket med kilde- og værkhenvisninger."

Læs hele anmeldelsen her: http://bogsyn.dk/index.php/litteratur/1739-manden-bag-masken.html

Anne Marie Storm, historie-online.dk

"Han er kritisk overfor tidligere biografier om Rossini, der er præget af anekdoter og fordomme, som Rossini selv var med til at bygge op. Derfor titlen: Manden bag masken. [...] Forfatterens research er imponerende."

Læs hele anmeldelsen her: http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/musik-teater/manden-bag-masken

Eva Hvidt, Kristeligt Dagblad

"Det er en fin beretning for kendere, som i øvrigt lægger sig i forlængelse af forfatterens tidligere bog, ”Italiensk opera i guldalderen 1800-1850”, et kapitel der blev skrevet ud af musikhistorien."

 

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen