Aarhus Universitetsforlag
Cover

Makedonien

Europas første stormagt. En rejseguide til Filip II's og Alexander den Stores Nordgrækenland

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

330 sider rigt ill.
Paperback
ISBN 978 87 7184 599 0

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Makedonien. Europas første stormagt guides læserne til de mange spændende antikke byer i det smukke og storslåede makedonske landskab, der endnu er næsten uberørt af masseturisme.

I 1977 fandt græske arkæologer en intakt kongegrav, der viste sig at være Filip II’s grav. Den makedonske kong Filip II levede i 300-tallet f.Kr. og var far til Alexander den Store. Under Filip II og Alexander den Store blev hellenismen født – og den bidrog senere afgørende til den europæiske udvikling og identitet. 
Makedonien var dengang en stormagt, og det ses i landets mange spektakulære fund. Filip II’s grav var fyldt med guld, våben og smykker, og arkæologer har derudover fundet over 100 kammergrave – de fleste med unikke vægmalerier. Endnu i dag kan man besøge velbevarede antikke byer i Makedonien, og bogen guider bl.a. til den gamle hovedstad Pella, hvor der er rester af kongepaladset, huse, templer og offentlige bade. Bogen tager også til foden af Olymposbjerget, helligdommen Dion og dets templer til hovedguden Zeus, ligesom bogen rejser til kejser Galerius’ palads i Thessaloniki.
Makedonien. Europas første stormagt er til den kulturhistorisk interesserede rejsende og er skrevet af klassiske arkæologer, der har arbejdet og rejst i Nordgrækenland siden 1970’erne. 

Pressen skrev

Politiken
Artikel: "Gravrøverne overså Filip II's underjordiske mausoleum" af Henrik Kaufholz
26.01.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen