Aarhus Universitetsforlag
Cover

Madsens meditationer

En bog om Svend Åge Madsens forfatterskab


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

396 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 405 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Svend Åge Madsens forfatterskab er stort, skævt, skarpsindigt, sjovt - og svimlende. Lige siden debuten i 1962 har Svend Åge Madsen spillet sin helt egen rolle i dansk litteratur; han er på én og samme tid filosofisk filur og sprælsk sprogekvilibrist.

Madsens meditationer er en vidtfavnende - og omkringfarende - præsentation og læsning af Svend Åge Madsens samlede (livs)værk, fra de tidlige "vanvidstekster" og frem til novellesamlingen Manden der opdagede at han ikke eksisterede (2007). Karakteristikken af forfatterskabet viser, at Svend Åge Madsen igennem alle årene vedholdende har formuleret en fornuftskritisk livsfilosofi - i hidsig dialog med rationalismens fader, filosoffen René Descartes, og dennes berømte værk Meditationer. Og ikke mindst sættes der med denne bog fokus på Madsen som en international forfatter, der må krydslæses med nogle af de største navne i litteraturhistorien: Kafka, Poe, Beckett og Joyce.

Pressen skrev

Jytte Bræmer lektørudtalelse

"En bog på et højt universitært niveau om Svend Åge Madsens forfatterskab med udgangspunkt i Descartes' retionalitetsbegreb."

Mikkel Thrane Lassen litteraturnu.dk

"Dall er en overlegent velskrivende og forførende skribent, og hans pointer kan være så skarptskårne og stakåndede, at der er på nippet til at gå Bukdahl i teksten (vi taler her om en mand, der har begrebet 'semantisk fagocytose' som en del af sit aktive ordforråd).

Det dækker dog ikke over en indre trang til selvpromovering, men over at Dall ganske enkelt har så meget stof at pakke sine litterære analyser ind i, at læseren kan føle det vanskeligt at følge med. Efterhånden som man vænner sig til Dalls ekspressionistiske stil lader man sig dog gladelig rive med. Det er simpelthen litterær formidling på allerhøjeste plan. Dette er ikke et tilbud om afdækning af analysestrategier i læsningen af Madsens tekst, det er en rablende velfunderet tværlæsning af metatemaer i værket, og det er ganske enkelt en litteraturæstetisk pragtoplevelse."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen