Aarhus Universitetsforlag
Cover

Lykke

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (26) , og fagområderne , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 485 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Denne mand har fundet lykken. Ikke bare sin egen, men også din og min. Og modsat os andre ved Christian Bjørnskov, lykkeforsker ved Aarhus Universitet, hvad vi taler om, når vi taler om lykken. Der er den korte, som når AGF sikrer sig en sjælden sejr, og den meget vigtigere lange. Den vi mærker med vores eneste ene, og når virkeligheden overstiger vores forventninger - indtil vi hæver overliggeren for vores liv på ny. Den lykke kan endda være gods eller guld, bare vi bruger det med andre mennesker. Men ikke vores børn. De bringer ulykke, indtil de flytter hjemmefra.

"Tæt på Tænkepauser" er et samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. Se webinar om Tænkepausen LYKKE her:

 

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske
"Det er folkeoplysning i ordets bedste, mindst bøvede forstand."

Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad
"Det er den i grunden ret opbyggelige slutning på en tænkepause, som bliver mere og mere interessant, efterhånden som Christian Bjørnskov afdækker, hvad forskerne får ud af deres målinger. Ligefrem lykkelig efter at have læst den velskrevne lille bog om et relativt nyt forskningsområde, er man vel ikke - men ganske tilfreds."

Pernille Stensgaard, Weekendavisen
"Lykkeforskning var sjov i begyndelsen, men hvornår kommer der noget nyt? For mig var det nyt at læse Bjørnskovs beskrivelse af tre teorier om forholdet mellem lykke og penge.

(...) Den smukke pointe i Lykke er, at andre mennesker er den vigtigste kilde til vores lykke, især når de er ærlige, tillidsfulde, åbne og ordentlige, som 'højtillidsbefolkninger' typisk er."

Lektørudtalelse, DBC
"Som de øvrige titler i serien er denne velskrevet og letlæst og med overraskende pointer i forhold til folketroen om lykke."

Christoffer Emil Bruun, Politiken
"(...) lykkeforskning ligger på grænsen mellem at være usikker og useriøs. Af samme grund er det givende, når en fagperson tager os med bag målingerne og inddrager os i de teorier og metoder, som de fleste ellers er lykkeligt uvidende om.

(...) Lykke er fin som en videnskabsteori light.

(...) Projektet har bidraget med pædagogiske dryp folkeoplysning i et befriende format, der giver læseren lov til at blive lidt klogere på et særligt emne."

Kristeligt Dagblad
Artikel: "I Danmark er vi lykkelige. Hvorfor er vi ikke glade?"
11.05.2024

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen