Aarhus Universitetsforlag
Cover

london

En del af serien vide verden ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

272 sider rigt illustreret, 2. opl.
Paperback
ISBN 978 87 7124 038 2

Med forord og kommentarer af
, , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Jeg er forelsket! I London. Det må jeg ganske enkelt være, for hvad kan forklaringen ellers være på, at jeg finder det let pirrende og spændende at opleve severe delays på Piccadilly Line-tuben en torsdag morgen, hvor jeg skal skifte på Kings' Cross-stationen, der er så befærdet, at der hver dag passerer flere mennesker gennem den end gennem Heathrow Airport. At jeg finder det en oplevelse, når der er snavset på gaderne og mere rodet end i smukke København. Når jeg tænder på at opleve notorisk berygtede Victoria Station en mandag morgen i den heftigste myldretid. Det må være kærlighed."

Kasper Holten, citat fra bogen

Indholdsfortegnelse

Kasper Holten Intro. Forelsket i London

Andreas Rude Blitzen. Bomber over London

Susanne Madsen Moden. Byens visuelle guidebog

Merete Pryds Helle Netværket. Londons undergrund

Lone Theils Verdenslondon. Den britiske kulturmosaik

Torben Weirup Verdenskunst. London calling

Michael Skovmand South Bank. London syd for Themsen

Kristian Ditlev Jensen Maden. Londons gastronomi

Tore Rye Andersen Bøgerne. Dyret i London

Andreas Rude Abbediet. Kongemagt og kristendom i tusind år

Kasper Holten Teater. Fra Shakespeare til Christmas Panto

Merete Pryds Helle Bloomsbury. Turist i en tanke

Martin Krasnik Gondolerne. En tur med Londons sorte taxaer

Læseprøve

Læs Kasper Holtens intro, Forelsket i London

Læs Susanne Madsens kapitel, Moden. Byens visuelle guidebog

Pressen skrev

Lars-Terje Lysemose, Globen, rejsemagasin fra De Berejstes Klub

"en spændende måde at sætte sig ind i et rejsemåls historie, arkitektur og kulturpå, mens man samtidig får serveret nogle personlige og underholdende historier, som giver en anderledes tilgang til byen, ofte bag facaden. Det er forfriskende skrevet og gennemført" 

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Nyt bind i fremragende guide-serie"

"Bogen kan anbefales som forberedelse inden en tur til London. Hér kan man finde frem til seværdigheder, man ellers ikke ville opdage, og man kan stille og roligt vælge ud og sammensætte sin tur"

Jørgen Johansen, Berlingske (fem stjerner)

"Passion er et af stikordene til serien »Vide verden«. Passion og viden! Det er det stof, den inspirerende kulturrejse-guide gøres af."

Kent skov, Lektørudtalelse

"Som de øvrige guides i serien er London en fortrinlig og inspirerende guide skrevet af engagerende og "kendte" danskere med personligt kendskab til deres emne."

Elisabeth Alster,  katolskorientering.dk

"Kapitlerne i bogen om London er både velskrevne, oplysende og underholdende, og der er noget for enhver smag, hvad enten man vil læse om kunst, mad eller mode, teater eller taxaer eller om Londons plads i litteraturen."

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter" 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen