Aarhus Universitetsforlag
Cover

Livet i Magtens Rugekasse

Fortalt gennem fem generationer

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

220 sider
Paperback
ISBN 978 87 7335 267 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I 1958 forlod to unge mænd – endnu teenagere – deres hjembyer, Odense og Sønderborg. De drog mod Aarhus, hvor de skulle starte på et helt nyt studium, statskundskab. De to, Mogens N. Pedersen og Curt Sørensen, blev med tiden professorer i statskundskab. De har, sammen med en række yngre kolleger, bidraget til denne bog, som rækker fra 1958 og frem til i dag.

Bogen handler om livet på Institut for Statskundskab i Aarhus, også kaldet ”Magtens Rugekasse”. Den skildrer livet som studerende og livet som forsker og underviser gennem mere end et halvt århundrede, og den fortæller om udviklingen i et studium, der på næsten alle målestokke har vist sit værd.

Men bogen fortæller også mere generelt om udviklingen på de danske universiteter i en periode, hvor de måtte tilpasse sig nye styringsregimer startende med professorvældet og frem til dagens enstrengede ledelsessystem. Og en periode, der startede med, at en universitetsuddannelse var for en lille elite – et par procent af en årgang – frem til i dag, hvor op imod 30 procent af en årgang optages på universitetet.

Pressen skrev


Jens Peter Christensen, Politica 
”[F]or de af os, der fortsat er forelskede i statskundskaben, ligger der nu denne fremragende bog – til læsning og genlæsning.” 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen