Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kommentar til Johannes Evangeliet

En del af serien Dansk kommentar til Det nye Testamente (4) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

678 sider 2. opl.
Hardback
ISBN 978 87 7934 198 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

For første gang i 100 år kommer nu en dansksproget, videnskabelig "kommentar til Johannesevangeliet". Kommentaren rummer en udførlig præsentation af evangeliet og giver et klart billede af den teologi, der bærer teksten. Analysen af de enkelte beretninger er koncentreret om den foreliggende tekst mere end om historien bag den - men det forudsættes også, at evangeliet er præget af forhold og synspunkter, der hører evangelisten og hans tid til. Fortalt tid og fortælletid spiller i udpræget grad sammen i Johannesevangeliet.

Kommentaren vil være en vigtig og længe savnet hjælp for de teologistudrende i deres arbejde med Johannesevangeliet og for præsterne specielt i arbejdet med de johannæiske prædiketekster. I undervisningsinstitutioner som seminarier og gymnasier vil ikke mindst underviserne have glæde af bogen.

Kommentaren til Johannesevangeliet er fjerde bind i serien "Dansk kommentar til Det nye Testamente" (DKNT, redigeret af Sigfred Pedersen), og er således en pendant til Mogens Müllers "Kommentar til Matthæusevangeliet", der udkom i 2002. I serien er hidtil udkommet "Skriftsyn og metode" og "Den nytestamentlige tids historie", ligesom flere bind er på vej.

Pressen skrev

Kritikerlisten, Weekend Avisen 

"Kjær Nielsens omfangsrige værk afdækker yders kompetent og omhyggeligt både hovedlinjerne og de mindste detaljer i det evangelieskrift, som med rette kan betegnes som det teologisk mest profilerede og interessante".

Johannes Værge, Weekend Avisen

"Ny kæmpe-kommentar belyser kyndigt Johannesevangeliet i alle detaljer...Kjær Nielsen viser med sit lavmælte, men stærkt respektindgydende værk, hvor bevidst og gennemført evangelisten arbejder [...]".

Niels Willert, Blaagaard Seminarium

"Det er en god og også uundværlig håndbog, der kan anbefales de studerende, når der arbejdes med johannæiske tekster og temaer."

Sasja Emilie Mathiasen, Figenbladet

"Efter endt læsning er der ingen svar at lære udenad, men spørgsmål der presser sig på for at blive diskuteret. Og det må netop være meningen med en god kommentar".

Lars Olov Eriksson, Svensk Exegetisk Årsbok vol. 73 (2008)

"De språkliga notiserne är värdefulla och bygger uppenbarligen på mångårigt umgänge med den grekiska texten. De teologiska frågorna är oftast framställda på ett välavvägt sätt. Sammantaget är det lätt rekommendera Nielsens kommentar som läsvärd, kunnig och innehållsrik."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen