Et klassisk kalejdoskop
En del af fagområdet Arkæologi
Redigeret af
Anne Marie Carstens,
Helle Winge Horsnæs,
Helmer Munch-Andersen,
Stine Schierup og
Camilla Sondrup
Med bidrag af
Pia Guldager Bilde,
Line M. Højberg Bjerg,
Anne Marie Carstens,
Thomas Grane,
Jakob Munk Højte,
Kristina Winther Jacobsen,
Jesper Tae Jensen,
Konstantin Kitsais-Jørgensen,
John Lund,
Helmer Munch-Andersen,
Camilla Sondrup,
Lone Wriedt Sørensen,
Birgit Tang,
Hanne Thomasen og
Trine Wismann
Mere om bogen
Om bogen
Antikken har altid været godt stof - fra Shakespeares Julius Cæsar og Titus Andronicus til Hollywoodfilm som Gladiator og Alexander. Og med god grund: Middelhavsområdets civilisationer er afgørende for forståelsen af vores rødder, ikke mindst i en tid med globalisering.
Arkæologien er en central - nogle gange den eneste - kilde til viden om fortiden. Et klassisk kalejdoskop tegner et billede af, hvad klassisk arkæologi beskæftiger sig med i begyndelsen af et nyt årtusinde. I antologien findes alt fra potteskår til forsøg på at opridse større historiske perspektiver. Fælles for alle bidrag er imidlertid en undren. En undren over, hvordan verden engang hang sammen, og hvordan den stadig gør det.
Det arkæologiske basisarbejde forbliver det samme, men med skiftende tider kommer mere finmaskede metoder, nye teorier og spørgsmål til det arkæologiske kildemateriale - og ikke mindst helt nye forskningsfelter.
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…