Aarhus Universitetsforlag
Cover

Karma

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (54) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 204 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Karma er ved at erobre verden. Dog i en noget nedskrevet udgave. For i den indiske originaludgave er karma nærmest matematik for viderekomne, hvor målet er engang at undslippe en ellers uendelig række af genfødsler. Vi velfærdsdanskere tager nu ikke det oldgamle begreb så seriøst. Vi vil bare have plusser i det moralske regnskab nu og her. Heldigvis har Marianne Qvortrup Fibiger, religionsvidenskabelig karmakender ved Aarhus Universitet, så stort overskud på sin karmakonto, at hun gerne vil give lidt videre til alle os med minus på bundlinjen.

Indholdsfortegnelse

Et indisk begreb i nye klæder

Karmaens rødder

Rejsen mellem øst og vest

Karmaens lakmusprøve

Karry-effekten

Karma på dansk jord

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Heidi Laura, Weekendavisen

"Fibiger er en god guide til karmaens lange historie, og helt rimeligt ligger fokus især på, hvad karma mere og mere betyder for os i Vesten i dag, og på den interessante, langsomme vandring, stadig flere asiatiske tankegange har taget mod vest."

Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende

"Qvortrup fortæller levende og engageret om sine oplevelser på Mauritius, hvor selvpinende præstationer ved hellige fester opfattes som en investering i livslykke."

"Bogen er let læst, som alle tænkepauser, men velkomponeret og præcis. Man mærker, forfatteren forsker i emnet til daglig, og hun formår virkelig at kombinere sin fagkundskab med en fængende fremstilling, så man lynhurtigt bliver velorienteret."

Inger Nygaard Kaad, lektørudtalelse

"Fin introduktion til det vanskelige karmabegreb."

"Sproget er letforståeligt, og forfatteren bruger personlige anekdoter til at beskrive begrebet med. Det vanskelige indhold er forfatteren dygtig til at formidle."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen