Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kanslergadeforliget

1933

En del af serien 100 danmarkshistorier (66) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 858 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Landbruget var i dyb krise. Arbejdsløsheden i byerne var tårnhøj. En storkonflikt lurede. Den 29. januar 1933 trak indædte politiske modstandere tov om landets fremtid i statsminister Staunings private gemakker. Først klokken fire næste morgen, efter en forsonende dram, kunne de luske hjem med en aftale i hånden. Kanslergadeforliget var født! Snart begyndte myterne om den dramatiske nat at blive spundet: Var forliget et bevis på et samarbejdende folkestyre, der lagde en grundsten til velfærdsstaten, eller var det en nødløsning i et kriseramt samfund, hvor arbejdsløse brostensbevæbnede ballademagere vendte parlamentarismen ryggen?

Kristina Krake, historiker ved universitetet i Amsterdam, åbner døren til en urolig tid, hvor landets økonomi var til rotterne, og fascismen kastede sin skygge over Europa.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Jakob Sørensen, Gymnasieskolen
”I serien 100 danmarkshistorier finder forliget sin naturlige plads. Historikeren Kristina Krake fører os gennem dets historie, og det er med sikker hånd og udsyn til verden udenfor. […] Man kan med andre ord blive klogere og få skærpet sin viden om Kanslergadeforliget og til med i den vante form for denne serie, under 100 sider og rigeligt illustreret. Det kan man med andre ord sagtens nå at læse, selv en travl hverdag kan ikke bruges som undskyldning.”

Christen Bondes, Historie-online.dk
"I noterne, der er på forlagets webside, ser man, at bogen Kanslergadeforliget bygger på et omfattende samtidigt materiale, der undervejs bliver suppleret med centrale aktørers erindringer og senere historiske analyser. Bogen er velskrevet, argumenterne er gode, og forfatteren har en omfattende viden om 1930'erne. Læseren føler sig i sikre hænder. Kristina Krake har skrevet en anbefalelsesværdig bog."

Knud Meldgaard, Omnibus
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Netop det upartiske har tydeligt spillet en stor rolle hos Krake i formidlingen af dette meget politiske stof, hvor tidligere forfattere ofte er faldet i den ene eller den anden ”politiske grøft”.

Sagligt og grundigt behandler Kristina Krake denne vigtige epoke, hvor også denne redaktør, der, i al beskedenhed, er ganske godt indsat i dansk politik, før og nu, fandt adskillige nye oplysninger og nye vinkler.

Der er ikke svært at give ”KANSLERGADEFORLIGET” fuldt hjertehus – seks hjerter!"

Katrine Lester, bogblogger.dk
"
Kristina Krake tager os kompetent igennem forliget og forhandlingerne, herunder hvad der gik forud og ikke mindst betydningen bagefter. Det var måske mere eftertiden end samtiden, der har set det i sammenhæng med hvad der skete syd for grænsen, for i datiden var det andre ting, der sprang i øjnene – herunder at de konservative slet ikke var inviteret med til forhandlingerne og naturligvis de enkelte dele af forliget.

Det er en interessant bog, fordi den piller lidt med nogle af de forestillinger vi har om dette myteomspundne forlig, og fordi det faktisk tages lidt ud af den kontekst, vi i dag ser det i."

Lektørudtalelse, DBC
"Velskrevet og historisk spændende bog om et forlig henover den berømte midte allerede i 1933. Endnu en bog i den fremragende og informativ[e] serie"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen