Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kød

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (60)


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 488 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

De fleste af os elsker kød, og bare tanken om fedtdryppende steaks får munden til at løbe i vand. Men kød er ikke så uskyldig en næringskilde, som supermarkederne gerne vil bilde os ind. Millioner af dyr får hver dag en boltpistol for panden og en tur gennem kødhakkeren for at tilfredsstille vores kødelige lyster, og spørgsmålet om frikadeller eller ej bringer altid blodet i kog hos gud og hvermand. Det er vist på tide, at Jonatan Leer, kødæder med samvittighedskvaler ved Aarhus Universitet, giver os ren besked om, hvad det er ved kødet, der får safterne til at stige.

Indholdsfortegnelse

Den, der spiser flæskesteg

Kødelige lyster

Nationens ret

Usikker status

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med rejsebøgerne Vide verden og serien Tænkepauser. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Joakim Grundahl, Politiken

"Ny 'Tænkepauser'-bog forklarer grundigt, hvorfor oksebøffen har så stor værdi i den kulturelle klassekamp"

"Leers bidrag udmærker sig [...] ved at skabe mening i en madverden, der er så fyldt med vrøvl"

Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende

"Forfatteren er en virkelig ekspert på emnekredsen og har gennemført adskillige empiriske undersøgelser med flere andre forskere over, hvordan vi opfatter mad. Afslørende og oplysende – og en smule desillusionerende gennemgår han disse resultater, så vi alle kan være med."

Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse

"Dette essay udfordrer tankevækkende begrebet kød og dets plads i menneskets liv. For dig som gerne gør dig filosofiske tanker om alt det vi tager for givet."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen