Aarhus Universitetsforlag
Cover

Jesus

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (64) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 384 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Jesus er en superstar. Alle kender ham, mange forguder ham, og en del historikere tror, han havde sin gang på jorden. Om end han nok ikke gik på vandet. Til gengæld måtte han sluge kamelen og gå fra Herodes til Pilatus blot for at ende på korset. Men hvorfor skulle en jødisk håndværker fra Udkantspalæstina overhovedet derop? Var Jesus militant oprørsleder, gudsbenådet storyteller eller slet og ret Guds søn? Halleluja for Kasper Bro Larsen, teologisk snushane på Aarhus Universitet, der har sat sig for at optrevle verdenshistoriens største kriminalgåde.

Indholdsfortegnelse

Jagten på den historiske Jesus

Jøden Jeshua

"Gudsriget er nær!"

Forbrydelsen

Jesus bliver kristen

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad

"Tænkepauserne fra Aarhus Universitetsforlag er for længst blevet rost til skyerne af anmelderne, og det er der også al mulig grund til at gøre denne gang, da Kasper Bro Larsen let og ubesværet formidler sit enorme og til tider kontroversielle stof."

Kresten Lundsgaard-Leth, Information

"Teolog Kasper Bro Larsen giver et lærerigt bidrag til forståelsen af Jesus i ' Tænkepause'-serien."

Thomas Reinholdt Rasmussen, kirke.dk

"Tænkepauserne er formidling af forskning på folkeligt plan på bedste måde, og udgivelserne bærer præg af gennemtænkning af svære emner, men tynges ikke af omfattende noteapparat og indledende forskningshistoriske oversigter. Tværtimod gås der lige til sagen, hvilket også lektor Kasper Bro Larsen gør i nærværende udgivelse."

"For uddannede teologer er meget af indholdet i denne Tænkepause ”børnelærdom”, som også Kasper Bro Larsen bemærker. Men dels er det godt at få genopfrisket sin viden, hvilket bogen gør på forbilledlig vis, og dels er det godt at få denne viden, for eksempel det at skelne mellem Jesus selv og den efterfølgende lære, bredt ud til flere. Det sker i nærværende udgivelse. Man kan kun ønske bogen mange læsere."

"Kasper Bro Larsens Jesus-bog anbefales til enhver, som har interesse i vores fælles historie. Uddel den til skeptiske dåbsfædre, til gave ved voksendåb, til hele kirkens personale, eller anvend den ved vinterens studiekredse. Den er godt skrevet og den er godt tænkt."

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse

"Bogen er skrevet i et friskt og veloplagt humoristisk sprog, og man lærer godt nok meget på de få sider. Alle kan læse med, det er formidling på højt niveau."

Torsten Dam-Jensen, Den korte avis

"En bog om Jesus, der er værd at læse. Forfatteren går hipsteragtigt friskt til sagen og får aflivet en hel del af det udenomsværk, som din præst måske vil prøve at bilde dig ind juleaften."

"Lektor Larsen skriver, så alle kan være med, selv den opvakte konfirmand. Han forstår at gøre komplicerede spørgsmål forståelige, og det er sjældent nemt." 

"En sand gave til den fortravlede dansker, som på få sider får både information, provokation og en del af tænke over."

Søren Holst, PergaMent

"Det er flot, at man kan lære så meget på så lidt plads."

"Tænkepausen om Jesus er så tjekket, elegant og poleret som en plade med Steely Dan. Man fristes til at tro på rygtet om, at Aarhus Universitetsforlag har en forlagsredaktør fuldtidsbeskæftiget alene med at pudse Tænkepause-skribenternes manuskripter af. Men akkurat Bro Larsen har måske ikke behøvet det. Han er i forvejen kendt som en mand med en uhyre spids og elegant pen. Det er lige før de mange vittige ordspil og illustrative antydninger helt kan tage opmærksomheden væk fra de væsentlige ting, der faktisk siges. – Men så kan man jo bare læse de 54 små sider en gang til!"

Anders Klostergaard Petersen, Religionsvidenskabeligt Tidsskrift

"Bogen er velskrevet, tænksom og gennemgående fornuftig."

"Bogen giver en hurtig og let indføring i, hvad man må betegne som det dominerende synspunkt i den aktuelle drøftelse af den historiske Jesus. Selv har jeg i alle fald tænkt i en pause eller to og skrevet denne anmeldelse inspireret af Larsens bog."

 "Larsens bog er god at få forstand af. Jeg vil bestemt anbefale den til førsteårsstuderende."

Lars Lindgrav Sörensen, Præsteforeningens blad

"Som så mange af de andre tænkepauser er det en letlæst indføring i et kompliceret emne. De fleste er fremragende, godt skrevet og pædagogiske, så læseren kan følge med. Bro Larsens "Jesus" er en sådan lille bog."

"Bro Larsen skriver flydende og underholdende"

"Undervejs i Bro Larsens jagt på motivet for mordet på Jesus underholdes læseren af fine og sjove godbidder."

"Bro Larsens Jesus-bog er en oplagt skrivelse for præster at give i gave - helt klart bedre end blomster, vin og chokolade. Den visner ikke og giver næring til den evige samtale om, hvem Jesus var."

Anders Vægter Nielsen, Dansk Kirketidende

"Med Kasper Bro Larsens lille bog i Tænkepauseserien har enhver chancen for at blive oplyst."

"Man føler sig godt informeret og virkelig glimrende underholdt."

"Jeg må anbefale denne udgave af Jesus f til enhver generelt kultur-og religionsinteresseret læser. Den er fremragende." 

Tor B. Jørgensen, Vårt Land

"boka er virkelig artig. Den legger fram Jesus-forskningen på et svært uortodokst og spenstig vis."

"Rig på uventede og uvante assosiasjoner og refleksjoner. Det er morsomt og underholdende - og tankestimulerende."

"Med denne avslutningen skaper lesningen av Bro Larsens presentasjon av Jesus også halleluja-stemning hos mig."

Mogens Müller, Bibliana

"Det er en formidlingsmæssig fornem publikation, Kasper Bro Larsen her har givet os. Stilmæssigt udmærker den sig ved hyppig relatering til den moderne læsers verden med Monty Pyton, fanfiction osv., sprogligt med en legen med ordene (Antipas’ antipati!) samt ved adskillige engelske udtryk, når noget særligt skal fremhæves. Undervejs kommer læseren trods fremstillingens knaphed vidt omkring, og bogen er derfor oplagt til studiekredse og til udlevering til den, der ønsker en ordentlig og saglig orientering." 

Finn Stefánsson, Religion

"Gennem årene har jeg nydt samtlige ”Tænkepauser”, som Aarhus Universitetsforlag
udsender med ca. 10 bind om året, stramt redigeret, så de fylder nøjagtigt 60
sider og suverænt formidlet, så den nyeste forskning i en række fag bliver tilgængelig
i letfattelig, men fagligt kompetent form"

"Jesus er indholdsmæssigt førsteklasses"

"indholdet er til fem, måske endda seks stars
or hearts."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen) 

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen