Aarhus Universitetsforlag
Cover

Jesus

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (64)


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 384 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Jesus er en superstar. Alle kender ham, mange forguder ham, og en del historikere tror, han havde sin gang på jorden. Om end han nok ikke gik på vandet. Til gengæld måtte han sluge kamelen og gå fra Herodes til Pilatus blot for at ende på korset. Men hvorfor skulle en jødisk håndværker fra Udkantspalæstina overhovedet derop? Var Jesus militant oprørsleder, gudsbenådet storyteller eller slet og ret Guds søn? Halleluja for Kasper Bro Larsen, teologisk snushane på Aarhus Universitet, der har sat sig for at optrevle verdenshistoriens største kriminalgåde.

Indholdsfortegnelse

Jagten på den historiske Jesus

Jøden Jeshua

"Gudsriget er nær!"

Forbrydelsen

Jesus bliver kristen

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med rejsebøgerne Vide verden og serien Tænkepauser. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad

"Tænkepauserne fra Aarhus Universitetsforlag er for længst blevet rost til skyerne af anmelderne, og det er der også al mulig grund til at gøre denne gang, da Kasper Bro Larsen let og ubesværet formidler sit enorme og til tider kontroversielle stof."

Thomas Reinholdt Rasmussen, kirke.dk

"Tænkepauserne er formidling af forskning på folkeligt plan på bedste måde, og udgivelserne bærer præg af gennemtænkning af svære emner, men tynges ikke af omfattende noteapparat og indledende forskningshistoriske oversigter. Tværtimod gås der lige til sagen, hvilket også lektor Kasper Bro Larsen gør i nærværende udgivelse."

"For uddannede teologer er meget af indholdet i denne Tænkepause ”børnelærdom”, som også Kasper Bro Larsen bemærker. Men dels er det godt at få genopfrisket sin viden, hvilket bogen gør på forbilledlig vis, og dels er det godt at få denne viden, for eksempel det at skelne mellem Jesus selv og den efterfølgende lære, bredt ud til flere. Det sker i nærværende udgivelse. Man kan kun ønske bogen mange læsere."

"Kasper Bro Larsens Jesus-bog anbefales til enhver, som har interesse i vores fælles historie. Uddel den til skeptiske dåbsfædre, til gave ved voksendåb, til hele kirkens personale, eller anvend den ved vinterens studiekredse. Den er godt skrevet og den er godt tænkt."

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse

"Bogen er skrevet i et friskt og veloplagt humoristisk sprog, og man lærer godt nok meget på de få sider. Alle kan læse med, det er formidling på højt niveau."

Torsten Dam-Jensen, Den korte avis

"En bog om Jesus, der er værd at læse. Forfatteren går hipsteragtigt friskt til sagen og får aflivet en hel del af det udenomsværk, som din præst måske vil prøve at bilde dig ind juleaften."

"Lektor Larsen skriver, så alle kan være med, selv den opvakte konfirmand. Han forstår at gøre komplicerede spørgsmål forståelige, og det er sjældent nemt." 

"En sand gave til den fortravlede dansker, som på få sider får både information, provokation og en del af tænke over."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen