Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den islandske revolution

En del af serien 100 danmarkshistorier (5) og fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Den islandske revolution: . Bogen udkommer 11. januar 2018. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Den islandske revolution: er klar til bestilling 11. januar 2018.

Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 363 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

En imperialistisk skurk! Er det sådan, Island husker rigsfællesskabet med Danmark? Eller står kunstneren alene med scenen nedenfor - en saga om magtmisbrug, fordomme og overgreb? Den danske fortælling om næsten 600 års fællestid er knap så iskold. Måske fordi Danmark har glemt næsten alt. Eller har tiet forbindelsen ihjel. I 1809 var historien en anden, og islændingene tog det roligt, da bannerføreren for en fejlslået frihedsrevolution blev sat i fængsel. Først senere blev nationalitet og sagaerne slagmarker, og selvstyre et folkeligt krav. I 1944 var fællesskabet endegyldigt slut, og den nordatlantiske ø blev til republikken Island.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen