Aarhus Universitetsforlag
Cover

Introduktion til bevidstheden

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

86 sider
Paperback
ISBN 87 7613 049 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Bevidsthed er noget, vi alle har … uden den ville vi være sjælløse automater. Den menneskelige bevidsthed rummer uudtømmelige muligheder”. Citatet stammer fra en dansk bog om emnet og er typisk for en del af genren. Bevidsthedspsykologien er populær, synspunkterne er legio, og bevidsthedsbegrebet anfægtes ofte slet ikke.
 Men nogle af de videnskabeligt orienterede psykologer i forrige århundrede accepterede ikke bevidsthedens eksistens, og det er sandsynligt, at begrebet bevidsthed er en ’opfindelse’ af nyere dato.
 Denne introduktion ser eklektisk på sagen og forsøger at finde rede i diskursen. Bogen gennemgår danske teorier, for eksempel den fænomenologiske psykologis overvejelser, en psykiatrisk beskrivelse af bevidsthedens tilstande samt sjæl ¬legeme problemet og bevidsthedens evolution. Hovedvægten ligger dog på moderne international kognitionspsykologi, især hjerne  og hukommelsesforskningen, for eksempel illustrative tilfælde af hjerneskade, neurale netværk eller modeller, der lokaliserer bevidsthedens sæde til korttidshukommelsen. Andre emner såsom det kognitivt ubevidste og delt opmærksomhed bliver også belyst.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen