Aarhus Universitetsforlag
Cover

Industri på udstilling

1888

En del af serien 100 danmarkshistorier (4) og fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 380 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Fremtiden bragede ind over Danmark. I 1888 kunne besøgende på Den nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling opleve det bedste og nyeste, det unge industrisamfund kunne præstere. Utrættelige dampmaskiner, dynamoer og gasmotorer fik hjulene til at snurre, og cykler, koldt smør og konservesdåser imponerede. De fleste var begejstrede, mens andre så det nye som vejen til moralsk forfald. For hvad skulle unge mænd bruge de lange vinteraftener på, når de kunne købe en stol i stedet for selv at lave den? Ny teknologi deler vandene og forandrer samfundet. I dag gennemsyrer industrisamfundet dagligdagen på en måde, som udstillingsgæsterne i 1888 ikke kunne forestille sig.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lars Ovesen, lektørudtalelse

"En yderst informativ og spændende bog, der på relativt få sider beskriver en epoke i Danmarkshistorien. Teksten er velskrevet og forholdsvis letlæst og kommer vidt omkring i sine beskrivelser af de enorme forandringer, der har præget vores samfund. […] En velskrevet og fin lille bog."

Brian Traantoft Rasmussen, historie-online.dk

"Sproget er levende og komprimeret, og bogens layout er flot og solidt. Billedsiden er tillige velvalgt, spænder vidt, og indeholder mange fine fotografiske vidnesbyrd fra selve bogens omdrejningspunkt, Industriudstillingen i København i 1888.”

"Og hun gør det godt, Skyggebjerg, og er en dygtig formidler med sans for detaljen. Undervejs opsummerer hun på humoristisk vis større udviklinger ved hjælp af små spøjse fortællinger, fx om margarinekrigen i 1880´erne, der handlede om den vigtige kvalitetssikring af dansk eksportsmør."

”Industri på udstilling” er et af de nyeste skud på stammen i Aarhus Universitetsforlags prisværdige projekt, hvor 100 danske forskere fra landets forskellige universiteter og museer hver skriver en bog på 100 sider om netop deres forskningsområde. Hver måned vil et af disse værker udkomme, og projektet forløber derfor over de næste 8 år. En fremragende ide, der får al min ros, og som jeg ser meget frem til at fordybe mig yderligere i."  

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Industri på udstilling tager udgangspunkt i industriudstillingen i København i 1888, men ambitionen er meget større end at fortælle om en enkelt udstilling og dens indhold. Med afsæt i denne konkrete begivenhed som omdrejningspunkt fortæller Louise Karlskov Skyggebjerg industrialiseringen af Danmark, før og efter. Og det gør hun fremragende!"

"Industri på udstilling er en lillebitte bog, der giver lyst til at vide mere om de kæmpestore forandringer, industrialiseringen bragte med sig. Samtidig er den fyldt med små, underfundige historier, der giver stof til eftertanke – f.eks. historien om, at mejerist var et kvindehåndværk inden industrialiseringen. Så blev man bekymret for, om skørterne kunne komme til at sidde fast i de store, nye centrifuger, og pludselig var mejerist blevet et mandehverv …"

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen