
Individualitet som kulturideal
- en vej til selvbestemmelse?
En del af serien Pædagogisk-Psykologisk publikationsserie (100) , og fagområderne DPU og Pædagogik
Mere om bogen
Om bogen
Når individualitet er blevet et kulturideal, betyder det så, at individet frit og suverænt kan skabe sin egen kultur? Eller betyder det snarere, at individualiteten påtrykkes "kultur" udefra som aldrig før? Og har individet mulighed for at stille noget op med denne problematik? Hvor er der frigørende muligheder?
I bogen udvikles med basis i førende teoretikere som Habermas, Foucault og Ziehe m.fl. en metode. Formålet med denne er at give lærere og andre professionelle et redskab til at overveje, hvordan de kan arbejde med deres egen faglige rolle i forhold til den moderne samfundsudvikling og den altid tilstedeværende magtproblematik: Hvordan undgå overgreb? Hvordan arbejde med faglig støtte til et menneskes egen læreproces, uden at favorisere de stærke, uden at knægte autonomien, uden at "forlade" de svage og uden at slippe idéen om dannelsens fælles mulighed?
Hvordan fastholdes utopien på trods af de vilkår man som professionel er underlagt?
Forlaget skriver:
18 maj 2022
Bogtorsdag 2. juni
Vær med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus - fejrer månedens forfattere og nye bøger. 2. juni kl…
11 maj 2022
Tillykke til Else Roesdahl med Erik Westerby-prisen
Torsdag den 12. maj 2022 modtager Else Roesdahl, professor emeritus ved Aarhus Universitet, den største pris inden for arkæol…
11 april 2022
Bogtorsdag 5. maj
Vær med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus - fejrer månedens forfattere og nye bøger. 5. maj kl.…