Aarhus Universitetsforlag
Cover

Indgange til samtaler

Samtaleanalyse som konversationsanalyse, dialogisme og kritisk diskursanalyse

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

131 sider
Paperback
ISBN 87 7613 098 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Indgange til samtaler handler om samtale og om det dialogiske menneske. Bogen viser samtaleanalysens dybde og bredde, dens muligheder for på den ene side at operere i de samtalendes øjenhøjde, og for på den anden side at inddrage moderne filosofi og socialvidenskab.

Bogen tager udgangspunkt i tre produktive retninger inden for samtaleanalyse: konversationsanalyse, dialogisme og kritisk diskursanalyse. Retningernes videnskabelige grundlag diskuteres, og de anvendes eksemplificerende i analyser af faktiske samtaler.

Bogen indeholder analyser af samtaler i professionelle sammenhænge, der illustrerer hvordan samtale både befordrer og afsporer professionelle hensyn. Bogen kan læses introducerende, men den henvender sig først og fremmest til den læser, der vil kvalificere sin viden inden for feltet.

Det anbefales indtrængende at læseren tager kopi af transskriptionerne side 78 og 109-111 og har kopien ved hånden under læsningen. Analyserne trækker tungt på henvisninger til transskriptionerne, og det bliver erfaringsmæssigt hurtigt uoverkommeligt at bladre frem og tilbage.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen