Aarhus Universitetsforlag
Cover

Illerup Ådal

15. Kleinfunde Zivilen Charakters

En del af serien Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter (25: 15) og fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Illerup Ådal: 15. Kleinfunde Zivilen Charakters. Bogen udkommer 18. februar 2020. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Illerup Ådal: 15. Kleinfunde Zivilen Charakters er klar til bestilling 18. februar 2020.


236 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 93423 39 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Illerup bind 15 er det sidste bind i den store publikationsrække om våbenofferfundet ved Illerup Ådal fra ældre jernalder. Bindet omhandler de mange ikke-militære fund, dvs. terninger til brætspil, perler, smykker, amuletter m.v. – ting, som soldaterne har båret som smykker om halsen eller i punge i bæltet. Disse genstande giver derved et unikt indblik i soldaternes daglige liv, deres fremtoning og identitet.

Illerup bind 15 adskiller sig fra de forrige bind ved at lægge særlig vægt på det østeuropæiske materiale. Mange af smykkerne og amuletterne viser nemlig nære forbindelser med det nuværende Polen og Ukraine, ligesom flere af perlerne er typer, der er produceret ved den romerske rigsgrænse på Kontinentet. Det østeuropæiske materiale har ikke tidligere været tilgængeligt for et skandinavisk publikum. Dette er derfor en enestående chance for at få et indblik i de handelsforbindelser og militære alliancer, som vi (på grund af moderne grænsedragninger) har haft svært ved at identificere. 

Med bind 15 er publikationen af de næsten 16.000 genstande store fund fra Illerup Ådal afsluttet. Publikationsrækken er en af de mest indflydelsesrige indenfor dansk jernalderforskning og bliver brugt og citeret som et absolut hovedværk for forskere over hele verden. Samtidig er fundet også kendt af almindelige mennesker, der f.eks. har kunnet nyde de fine populære fremstillinger og den nye udstilling på Moesgaard Museum.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen