Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ideer om et universitet

En del af fagområderne , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

254 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 208 8

Redigeret af
, , , , og

Med bidrag af
, , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Pressen skrev

Hans Hauge, Weekendavisen

"Det nye universitet er skabt uden forudgående idedebat. Det er blot sket. Det er derfor på høje tid, at der kommer en debat om universitetets ide. Den er sat i gang med denne helt nødvendige antologi. Den burde være pligtlæsning for politikere, der beskæftiger sig med uddannelsespolitik."

Lasse Horne Kjærgaard, Politiken

"Den store fortjeneste ved Ideer om et universitet er, at den kan være med til at udvide både det historiske og globale rum omkring diskussionen. Det er ikke lette tekster at læse, men de forholder sig også til en institution, som er uhyre kompliceret, med mange funktioner og interessenter."

"[Denne] antologi med universitetsteoretiske nøgletekster kan forhåbentlig give et hårdt tiltrængt vitamintilskud til den danske debat om de højere læreanstalter. Mens de danske universiteter reformeres med lynets hast, bliver det sværere og sværere at få øje på ideen med dem."

Torben Bager, Politiken

"Jeg står ikke alene med det synspunkt, at det humboldtske universitet kan og bør videreudvikles. I bogen Ideer om et universitet, udgivet af Aarhus Universitetsforlag i 2007, er der solid ammunition til dette synspunkt."

Heine Andersen, Dansk Sociologi

"Bogens ambition er vigtig, nemlig at præsentere det moderne universitets idehistorie, dets 'ideale selvbeskrivelser', gennem en række udvalgte nøgletekster."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen