Aarhus Universitetsforlag
Cover

I renernes land

En antropologisk rejse

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

198 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 180 5

Redigeret af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I den iskolde vinter 1945 drager 24-årige Johannes Nicolaisen af sted på en eventyrlig skifærd for at leve blandt samerne og deres rener. Nic, som han kaldes, er studerende, han har været modstandsmand, og nu vil han forfølge en drengedrøm om at leve som nomaderne. Han vil tilegne sig deres viden om dyr og natur, og han vil opnå deres tillid, så de giver ham indsigt i deres kultur. For Nic vil være forsker og bryde nye veje for antropologien i Danmark. Det kommer han til. Nic bliver den første magister og den første professor i antropologi. Internationalt berømt for dybtgående studier af ’det blå folk’ i Saharas ørken og jægerfolk i Borneos regnskov.

I Renernes land er en fængslende beretning om at stå i lære hos samerne og om gæstfrihed, skæbner, tro og overtro. Det er samtidig en skildring af en ung mands livsmod under barske kår, af ustyrlige situationer, stærke kvinder og svedigt arbejde – og af den lykke, Nic føler, når han ligger med forfrosne fødder ved bålet og ser op i stjernehimlen.

Pressen skrev

Katja Kvaale, Weekendavisen
"På rejsen fyldte Nicolaisen fem hæfter med en blanding af impressionistiske og personlige betragtninger i frejdig humoristisk stil og med nøje etnografiske beskrivelser af samernes liv. De dannede grundlag for et bogmanuskript, som først nu bliver udgivet. Hans hustru og siden 1980 enke, antropolog Ida Nicolaisen, har redigeret nænsomt, ligesom hun omfavner manuskriptet med et varmt, koncist forord og efterskrift. Forlaget har indbundet det hele med en smuk okker som garvet rensdyrskind og pyntet med originale fotos og Könkämä-samen Johan Turis helt vidunderlige tegninger af rendrift. Bogudgivelsen er en kærlighedsgerning; fra etnografparret til samerne (og os andre!) og fra Ida til Johannes 75 år efter rejsen og 40 år efter hans død." 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen