Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stephan Hurwitz

Professor, kriminalist, ombudsmand

En del af fagområderne , og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

674 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 955 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Stephan Hurwitz (1901-1981) var professor i straffe- og procesret, Danmarks første ombudsmand – og en af sin tids helt store jurister. Flere generationer af juridiske kandidater er opdraget på Hurwitz’ værker om kriminalret, kriminologi og strafferetspleje, og med en personlig integritet, en moderat reformlinje og en grundlæggende sans for retfærdighed lagde han hovedlinjen for ombudsmandsinstitutionen.

Stephan Hurwitz. Professor, kriminalist, ombudsmand er en juridisk biografi om Hurwitz og det samfund, han levede i. Forfatter Peter Garde har gennemlæst tusindvis af breve, dagbøger, udkast og stilebøger, og han følger ”flidsdjævlen” og kompromisets mand gennem et langt og arbejdsomt liv fra de unge år til hans død i 1981. Undervejs hører vi, hvordan den jødiske Hurwitz under besættelsen måtte flygte til Sverige, hvor han blev leder af flygtningekontoret i Stockholm, og vi ser ham spille en nøglerolle i efterkrigstidens retsopgør. Væsentligt i livsfortællingen er Hurwitz’ mangeårige virke som Danmarks første ombudsmand.

Pressen skrev

Jørn Vestergaard, Ugeskrift for Retsvæsen (UfR):

”Bogen indeholder… ikke blot en facetteret skildring af en fascinerende personlighed med en enestående faglig karriere. Den giver desuden en relevant og læseværdig oversigt over udviklingen på vigtige retsområder. I tillæg rummer den en række bidrag til et yderst såre interessant tidsbillede af hele den midterste halvdel af det tyvende århundrede – med forbindelseslinjer både bagud og fremad.

Med denne monumentale biografi om Stephan Hurwitz har Peter Garde beriget sit i forvejen omfangsrige forfatterskab på ganske imponerende vis. Bogen kan varmt anbefales.”

Lars Ovesen, lektørudtalelse

”Lad det være sagt! Denne bog er grundig og gennemarbejdet. Men det fortjener bogens hovedperson også. Jeg har nu brugt nogle timer i selskab med Hurwitz og har fået et indblik i en travl, spændende og udfordrende hverdag. Teksten bygger på gennemlæsning og analyse af tusindvis af breve samt dagbøger og man fornemmer tydeligt forfatterens dedikation”


”En bog, der for den rette låner, er sin vægt værd i guld”

 Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Den overvældende detaljerigdom giver læseren mange oplysninger om jura, de danske emigranter i Sverige under besættelsen, retsopgøret, strafferet, efterkrigstidens kriminalpolitik..."

”Ikke bare jurister vil læse bogen med stor interesse, også andre læsere kan få et godt udbytte. Det gælder historisk interesserede og de ret mange mennesker, som ikke ved så meget om jura, og som derfor tror, at juraen altid kan afgøre sager klart og logisk. De kan her ved selvsyn se, at jura er et fortolkningsfag, der arbejder med tekster og praktiske forhold i en konkret historisk sammenhæng. Disse juridiske fortolkninger kan ikke altid blive helt klare og logiske, men så meget desto mere lærerige og spændende er disse tolkninger.”

Flemming Østergaard, Jyllands-Posten ♥ ♥ ♥ ♥

”Man er i godt selskab med Peter Garde”

Arne Mariager, Fyens Stiftstidende ♥ ♥ ♥ ♥

 "Tankevækkende ... en meget komplet bog."

”Juristen Hurwitz fylder meget. Men noget af det spændende ved manden var, at uanset juristens enorme talent, så var mennesket Hurwitz altid med. Sådan er det også i bogen.”

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen