Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hunden i historien

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

140 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7934 389 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hunden i historien er ikke nogen almindelig hundebog. Den begynder i hundetidernes morgen og ender i går, og den handler både om hunden og dens mennesker.

Menneskets bedste medhjælp og ældste husdyr har været sammen med os i 12.000 år - mindst. Hunden har gjort hele udviklingen med fra stenalder til nutidens tekniske verden, og i årtusinder var den uundværlig for mennesket til livets opretholdelse. Den kom med på jagt for at finde, fange og nedlægge byttet, sammen med hyrderne holdt den styr på kvæg og får, og hjemme vogtede den hus og indbo mod ondskab og ildløs. Hunden delte sine menneskers liv i den grad, at den blev mere ven end husdyr.

I det gamle Ægypten var en af guderne en hund, vore egne stenalderforfædre kunne finde på at begrave en hund, som var den en høvding, og i mange samfund til forskellige tider fulgte hunden sin herre i døden. Ingen var alene i selskab med sin hund, og intet andet dyr fik som den symbolværdi og blev centrum for myte og sagn. Hundens vilkår gennem tiderne afspejler de samfund, den levede i.

Pressen skrev

Berlingske Tidende

"Hunden i historien er sandt for dyden ikke nogen almindelig hundebog. Den begynder i hundetidernes morgen for 12.000 år siden, ender i går, og handler om hunden og dens mennesker. Det er historikeren og arkæologen Rikke Agnete Olsens bog fra 1996, der har været uopdrivelig i mange år, som nu igen fås i landets boghandler. Velskrevet og sprængfyldt med viden om vores firbenede venner, der i stenalderen blev begravet som høvdinge. Vuf!"

Knud Weile Lektørudtalelse

"Forfatteren håndterer emnet sikkret og fremdrager i sin hundehistorie mange eksempler på både enkeltpersoners glæde ved deres hunde og forskellige samfunds bestialske behandling af menneskets bedste ven. Den velskrevne tekst giver forståelse for baggrunden for skiftende tiders hundehold, der understreges af et fint illustrationsmateriale, og godt boghåndværk gør bogen til en nydelse at læse. Her fortælles hundehistorien helt fra begyndelsen og i mange kulturer. Bogen er udvidet på tekstsiden og flottere illustreret end den tidligere udgave, der ikke er forældet emnemæssigt men næppe vil få den store interesse."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen