Aarhus Universitetsforlag
Cover

Humaniora

Et essay

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

103 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 842 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Min onkel, der arbejder på en midtjysk fabrik, spurgte engang, hvornår jeg møder på arbejde. Det var hans måde at få et greb om, hvad jeg arbejder med, hvad en forsker og endda en humanistisk forsker egentlig laver. Det hjalp ikke, at jeg lidt kækt svarede: ‘En time efter jeg er stået op.’ Mit svar gjorde nok ikke andet end at forstærke hans forestilling om, at universitetet i almindelighed og humaniora i særdeleshed er et fremmed land.

Denne lille bogs tema er dette fremmede land. Jeg prøver at give et bedre og i hvert fald længere svar til min onkel ved at kortlægge humanioras fortid, nutid og mulige fremtider. De sidste par års debat om humaniora har vist behovet for, at humanister ikke bare præsenterer deres resultater og indsigter, men også fortæller mere om deres metoder og arbejdsgange.

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie ved Aarhus Universitet. Han forsker i politisk og økonomisk idéhistorie med fokus på nyere tid og har skrevet bøger om fjendskab, krig, demokrati, pirater, staten, kapitalisme, identitetspolitik, terrorisme, gæld, konspirationsteorier og meget andet.

Hør Mikkel Thorup fortælle om Humaniora i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Pressen skrev

Lektørudtalelse, DBC
"Både det indholdsmæssige og sproglige niveau er højt, men på trods af dette er bogen skrevet på en lettilgængelig, spændende måde, der egner sig til essayformen. Forfatteren træder tydeligt frem og er personligt engageret, samtidig med at han fremstår vidende og krtisk."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen