Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hjernen

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (35) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 911 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Din hjerne er genial. Slev om vi bttyer om på bgotasvrene, kan den satidg fnide mnnieg i odrnee. Det er ikke egnang negot porelbm, hivs vi bytt9r h3lvd9l94 af b0g8t3v9r49 ud m9d t3l. Din, min – og ikke mindst den klump havregrød, der gemmer sig under den syv millimeter tykke kranieknogle på Leif Østergaard, hjerneforsker ved Aarhus Universitet – kan endda spå om fremtiden. For hjernen afventer ikke verdens gang, men forudsiger den. Faktisk har din allerede besluttet, om du vil læse bogen her eller ej. – Din hjerne er virkelig genial, men det vidste den jo godt.

 

 

Indholdsfortegnelse

Einsteins utrolige hjerne

Din ubevidste hjerne

Storhjernens kortlægning

Hjernen på skolebænken

Vær beredt

Tankeflugt

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Søren Schauser, Berlingske

"Leif Østergaards bog om hjernen er et meget lille skrift om et meget stort emne. På én gang sjovt, lærerigt og nødvendigt."

"Hans bog indgår i  Aarhus  Universitetsforlags utroligt vellykkede serie Tænkepauser og følger det sædvanlige mønster: Bed en ekspert forklare de største spørgsmål for lægfolk og på ingen plads."

"Hjernen er fortællingen om Einsteins relativt lille hjerne, om ulykkesofret Phinea Gages højre pandelap, om Michele Bertinos kraniebrud og virkelighedens Rain man. Det er også den spændende historie om hjernens kortlægning og mange års forskning"

"Leif Østergaard har det vist som flertallet i hans fag: Det hele begynder med en undren over vores bevidsthed. Og hans bog ender med betragtninger over samme. Vel at mærke fornemme, tankevækkende, fagligt funderede betragtninger."

Heidi Laura, Weekendavisen

"Hjerneforsker Leif Østergaard begiver sig veloplagt på nedstigning gennem hjernebark, hjernelapper, hjernestamme og lillehjerne og de 85 milliarder neuroner med de 300 trillioner forbindelser."

Grethe Lorentzen, lektørudtalelse

"Underholdende fortællinger om den menneskelige hjerne til alle læsere af hjerne-historier."

"Veloplagte og letlæste historier om forskningens viden om den menneskelige hjerne til en lille eftertænksom pause. Som de øvrige bind i denne serie er denne underholdende og fagligt velfunderet læsning."

"Endnu et bind i denne fremragende serie med lettilgængeligt tankegods"

Søren Gosvig Olesen, Information

"Leif Østergaards lille bog Hjernen, udsendt i Aarhus Universitets serie Tænkepauser, er elementært medrivende, hvor den beretter om de sidste rundt regnet 150 års landvindinger inden for hjerneforskningen. Det er godt fortalt, velskrevet, og med pædagogisk talent"

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen