Aarhus Universitetsforlag
Cover

Gudhjemtid

En del af serien 100 danmarkshistorier (1) og fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 322 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hvad er klokken? Danskerne tjekker i gennemsnit uret 18 gange i døgnet, og der er da også nok at holde øje med. Skoletider, spisetider og sengetider - og man skulle jo helst heller ikke komme for sent på arbejde. Forudsætningen for at indgå aftaler er, at vi alle har den samme tidsforståelse. I Danmark har vi fulgt det samme klokkeslæt siden den 1. januar 1894. Da gjorde man op med ideen om, at hver landsby havde sin egen lokale tid styret af solens gang over himlen, og universaltiden gjorde landet til en del af en verden med tidszoner. Lige siden har de samme timer, minutter og sekunder været den afgørende målestok i en verden besat af tid. For uden tid, ingen danmarkshistorier.

Tag med på en tidsrejse med Poul Duedahl, der er lektor i historie ved Aalborg Universitet.

 

Bogen er første bind i serien 100 danmarkshistorier, der udkommer med 12 bøger om året i løbet af de næste syv år.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Poul Porskær Poulsen, historie-online.dk

"Det er en spændende vinkel på danmarks- (og verdens-) historien, og Poul Duedahl bevæger sig suverænt rundt i hele landet på helt Hugo Mathiessensk manér med et væld af gode lokale historier om opfattelser af og problemer med tiden. Det er en fornøjelse at læse, og der er masser af viden og perspektiver, som ikke alle og enhver umiddelbart kender til.” 

"Og nu har forlaget altså kastet sig over disse appetitlige små bøger, der fortæller danmarkshistorien igennem rigtig gode historier (må man formode at det kan fortsætte i de kommende 99 små bøger – der er i hvert fald lagt godt ud). Og med tråde til både Meganørd, danmarkshistorien.dk og HistorieLab er en stor udbredelse formodentlig sikret. Og som det bemærkes, så har alle råd til at erhverve disse små bøger – man skal bare lægge 100 kr. fra om måneden i 100 måneder! Anmelderen glæder sig allerede til oktober, november osv.”

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen