Aarhus Universitetsforlag
Cover

Gud

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (29) , og fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 786 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Der er kun tre bogstaver i Gud. Men allerede ved det første går det galt. For er det med stort eller lille? Nogle mener det sidste. Der findes jo mange guder. Thor, Zeus og Baal. Andre, at kun et stort bogstav kan gøre det. De sværger til en enkelt. Jahve, Allah eller bare Gud. Og så er der alle dem, der mener, at Gud er død eller slet ikke eksisterer. Men hvem ved, hvem Gud er, og om rygtet om Hans død er stærkt overdrevet? – Gud ske tak og lov, for at vi har Svend Andersen, professor i teologi ved Aarhus Universitet, til at fortælle os, om der er nogen at takke.

Indholdsfortegnelse

"Gud er død!" (Nietzsche)

Hvad er en gud?

Gudstro og gudsbevis

Er Gud god?

"Nietzsche er død!" (Gud)

 

Gud som lydfil kan downloades på www.storytel.dk

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Jens Bærentzen, Weekendavisen

"I stedet er det så lagt hen til Svend Andersen, Johannes Sløks efterfølger på lærestolen for etik og religionsfilosofi og en af de sidste af elevgenerationen, at få vredet Gud ned i en 60 siders populærvidenskabelig smoothie.

Det lykkes faktisk temmelig godt."

"Det kan næppe gøres bedre på så begrænset plads."

"Enhver form for fagjargon er renset ud til fordel for en klar og ukrukket fremstilling, der præsenterer de centrale problemer, men kun forsigtigt og antydningsvis leder hen mod mulige svar."

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad

"Teologiprofessor Svend Andersen reflekterer fint over Vorherre før og nu."

"Det er konklusionen på Gud, der holder niveauet fra de øvrige udgivelser i serien - altså en både let og lærd fremstilling."

Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende

"Som kendere vil se, er Svend Andersen fortsat solidarisk med sin læremester Løgstrup. Det er der store fordele ved: En moderne læser kan uden videre genkende sin verden i ræsonnementerne og de historiske udblik, og stilen er lærd uden at være belærende. God formidling, der prædikes ikke, der undervises."

"Han [Svend Andersen] er en klassisk teolog med rigtig gode evner for formidling, og bogen her er et godt sted at starte, hvis man synes, at teologi kunne være interessant."

Morten Brynhildsen, lektørudtalelse

"Svend Andersen kommer kort og klart omkring et religionsfilosofisk grundpensum. Bogen er faglig, seriøs og velskrevet. En god indgang, hvis man i studiemæssig sammenhæng skal have overblik".

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen