Aarhus Universitetsforlag
Cover

Grundlaget for erkendelse

Teksterne <i>Eugnostos' brev</i> og <i>Sophia Jesu Christi</i> fra Nag Hammadi-biblioteket og Berlinergnostikeren

En del af serien Bibel og historie (25) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

208 sider
Paperback
ISBN 87 7288 962 4

Oversat til dansk og med forord og kommentarer af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

De første kristne århundreder kendetegnedes af religiøs pluralisme. Tiden var præget af en blanding af antikkens kulturelle og religiøse åndsstrømninger - strømninger, der ligeledes havde indflydelse på den tidlige kristendom.

Oldkirken søgte ikke pluralisme, men derimod religiøs enhed. Over tid afgrænsede kirken sig således i forhold til tidens mere spirituelle og karismatiske retninger, blandt andet ved hjælp af de kristne bekendelser, der skabte fastere rammer for det kristne budskab. Imidlertid antog den tidlige kristendom mange forskellige former, ofte under indtryk af antikkens kulturelle og religiøse strømninger.

Grundlaget for erkendelse præsenterer to koptiske tekster fra det andet århundrede. Disse tekster vidner netop om tidens religiøse pluralisme. Teksterne Eugnostos' brev og Sophia Jesu Christi giver et indblik i den gnostiske åndsstrømning, der ofte karakteriseres som den første store trussel mod den begyndende katolske kristendom.

Eugnostos' brev og Sophia Jesu Christi tilhører gruppen af manuskripter, der blev fundet ved Nag Hammadi i Øvre Egypten i 1945. Dette håndskriftfund anses for at være et af det tyvende århundredes mest betydningsfulde. Eugnostos' brev og Sophia Jesu Christi er blandt de mest velbevarede tekster fra Nag Hammadi-biblioteket.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen