Aarhus Universitetsforlag
Cover

Gennem billedernes spejl

Maleren Arne Haugen Sørensen

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

95 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 160 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Maleren og grafikeren Arne Haugen Sørensen har udviklet sig til at blive en af Danmarks mest værdsatte kunstnere. Med sine farvestærke figurative malerier og karakteristiske kirkeudsmyk­ninger har han formået at appellere stærkt både til kunstkriti­ke­ren og det bredere publikum.   I denne bog med smukke farvegengivelser af 70 af Haugen Sørensens kendte og mindre kendte værker tegner kunsthistorikeren Lise Gotfredsen et helt nyt billede af Haugen Sørensens kunst. Lise Gotfredsen sætter spot på to afgørende perioder i malerens liv og kunstneriske udvikling - de første 28 år fra 1932 til 1960 og årene i Spanien fra 1981 til 2000. Det demonstreres, at der i kunstnerens liv og virke findes en rød tråd, der fører frem mod de modne værker og deres fantastiske syner med indblik i menneskets dunkle sider og tilværelsens absurditeter.   Haugen Sørensens forskelligartede kunst kan anskues som eksperimenter, der har bragt ham frem til - eller tilbage til - en række af den europæiske kunsts klassiske temaer. Lise Gotfredsen behandler indgående nogle af disse temaer i Haugen Sørensens værker, bl.a. Leda og svanen, bøddel og offer, korsfæstelsen - og det tilbagevendende tema hos Haugen Sørensen: vandringsmanden.  

Gennem billedernes spejl er dermed på en gang en oversigt over Arne Haugen Sørensens kunstneriske produktion helt frem til 2005 og en tematisk introduktion til kunstnerens helt specielle billedunivers. 

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"[...] en god bog om den selvlærte kunstner."

Eva Pohl, Berlingske Tidende

"De gentagne motiver som Leda med svanen, Ikaros og opstandelsen sættes i perspektiv i Lise Gotfredsens flot illustrerede bog om maleren."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen