Aarhus Universitetsforlag
Cover

Frihed

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (1) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider 1. udg., 2. opl.
Paperback
ISBN 978 87 7124 072 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hans-Jørgen Schanz er noget så sjældent som kombinationen af en passioneret Jaguar-ejer og idéhistorisk professor ved Aarhus Universitet. Han sender jævnligt beskidte begreber til sprogvask, og nu er turen kommet til frihed. For vi er vilde med frihed: ytringsfrihed, valgfrihed, frihandel, friskoler og ikke mindst fri sex. Selv bilreklamer lover os frihed. Problemet er, at vi bruger ordet så meget, at vi glemmer, hvad frihed egentlig betyder. Det er derfor på høje tid at få skuret det værste tankemudder af, så vi igen kan se begrebet klart.
 

Indholdsfortegnelse

Fandens til friheder

Frihed og mennesket

Frihed og vesten

Frihed, lighed og broderskab?

Frihed i fare

Kernefri frihed

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Asger Brandt, Kristeligt Dagblad
"Schanz boltrer sig som en fisk i vandet inden for de rammer, der er givet ham. Det mest bemærkelsesværdige er, hvor godt bogen helt rent rammer en tone, der synes som skabt til denne særlige genre: Her gås der frisk til sagen. Der er ingen unødvendige forbehold. Der tales hverken ned til folket eller op til akademiet. Der tales simpelthen bare lige ud af posen. Bramfrit, kompetent og engagerende. [...] Sin lidenhed til trods er bogen dog rigeligt bredt og dybt funderet til grundigt at kunne afklæde meget af den letkøbte omgang med frihedsbegrebet, den daglige debat flyder over med."

Campus 
"utraditionel forskningsformidling i masseoplag."

Friskolebladet
"et meget lovende og vedkommende projekt"

Føljeton
Artikel: "Ingen kerner i frihedens æble"
18.10.2023

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen