Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den franske forbindelse

100 år med danske arkitekter ved Den Franske Arkæologiske Skole i Athen

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

92 sider ill., dansk, fransk og græsk
Paperback
ISBN 978 87 7934 103 6

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

2008 er 100-året for begyndelsen af danske arkitekters arbejde ved Den Franske Arkæologiske Skole i Athen. Siden 1908 har 73 arkitekter og arkitektstuderende fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i tre perioder arbejdet på franske udgravninger over det meste af Grækenland - dog med hovedvægt på Delos og Delfi. Deres arbejde har været skoledannende inden for registrering af monumenter fra den græske oldtid. Denne betydende internationale indsats har Det Danske Institut og Den Franske Skole i Athen fundet det værd at markere.

Det sker gennem en udstilling af originaltegninger af nogle af de banebrydende arbejder suppleret med samtidigt dokumentationsmateriale og med et internationalt seminar, hvor foredragsholderne er danske og franske arkæologer og arkitekter.

At det i det hele taget har været muligt at etablere udstilling, katalog og seminar skyldes mange gode kræfter, men det havde ikke kunnet lade sig gøre uden den indsats, som Gregers Algreen-Ussing og Erik Hansen har ydet. De har blandt tusindvis af tegninger på Den Franske Skole og fotografier udvalgt, hvad der var vigtigt for udstillingen, været inspiratorer til seminarets deltagere og trukket det tunge læs med præsentationen i dette katalog.  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen