Aarhus Universitetsforlag
Cover

Franciskanerklostret i Svendborg

En del af serien Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter (125) , og fagområdet


Forudbestil : 349,00 kr.

Tak for din interesse i Franciskanerklostret i Svendborg: . Bogen udkommer 24. marts 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Franciskanerklostret i Svendborg: er klar til bestilling 24. marts 2023.


200 sider
Hardback
ISBN 978 87 9342 388 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Selvom det gamle kloster i Svendborg ikke længere er synligt i bybilledet, fortæller resultaterne fra mange års forskellige udgravninger en rig og spændende historie om franciskanermunkenes liv i byen. Klostret blev indviet i 1236, få år efter at de første tiggermunke var kommet vandrende barfodet til Danmark, på en forholdsvis beskeden grund ud mod kysten, området hvor Svendborg Station ligger i dag. Indvielsen markerede begyndelse på en periode på 300 år frem til reformationen med ud- og ombygninger af klosteret, der vidner om de gunstige forhold, munkene fandt i den driftige middelalderkøbstad. 

Få mennesker i Danmark ved så meget om vores middelalderklostre som arkæolog og forfatter Hans Krongaard Kristensen, der nu har skrevet en bog om klostret i Svendborg. Bogen samler de forskellige oplysninger om klostret og inddrager resultaterne fra de mange forskellige udgravninger, der er foretaget på stedet.  Et stykke vaskeægte danmarkshistorie.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen