Aarhus Universitetsforlag
Cover

Forfatterens billede

Portræt af en genre

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

200 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 489 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Kære forfatter: Sid stille! Og lad kunstmaleren skabe dig, som du skaber dine figurer. Denne opfordring har været uimodståelig for mange af historiens største kunstnere inden for litteratur og billedkunst, og med god grund: Det malede forfatterportræt åbner en dør ind til det intime rum, der udspænder sig mellem kunstarterne. Alligevel er det med denne bog første gang, genren selv sidder model og beskrives inden for en videnskabelig ramme.

Gennem otte analytiske kapitler oprulles en række dramaer, der først bliver synlige, når portrætterne læses i krydsfeltet mellem maleri, biografi og forfatterskab. Kender man Virginia Woolfs romaner med deres let genkendelige litterære portrætter af søsteren Vanessa Bell som tavs og kølig, bliver det pludselig meget iøjnefaldende, at Woolfs ansigt flyder ud eller helt mangler i Vanessas malede portrætter af den så veltalende forfatter. Hvad er det for en dialog, de to søstre fører med hinanden i billeder og bøger?

Både klassikere og nyere portrætter granskes, herunder flere portrætter, som aldrig er gengivet eller beskrevet før. Paletten af kunstnere spænder over såvel danske som internationale malere og forfattere - fra Tischbein og Goethe til Heltoft og Seeberg.

Pressen skrev

Niels D. Lund, Bogens verden

 "[...] det er en lærd bog med detektivisk energi og mange referencer vægtigt placeret i internationale tværfaglige felter."

"[...] således er det først og fremmest en inspirerende bog, perspektivrig inspirerende som åbning af et emne på dansk. Den vækker appetit på vekselvirkning og spændvidde mellem forskellige udtryksformer/kunstarter, og på hvordan visualitet spiller ind og har ændret på det, der engang var kulturens primat: det skrevne ord."

 Johan Rosdahl,  Gymnasieskolen

"[...] en anbefalelsesværdig bog, der kan inspirere til billed-/forfatterskabslæsning med nye briller."

5 af 6 stjerner

Tilføjet til kurven

Gå til kassen