Aarhus Universitetsforlag
Cover

Forældres skolevalg

En analyse af rationaler og strategier for forældres valg af skole i Danmark

En del af serien Empirisk skole- og dagtilbudsforskning NCS (5) og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

125 sider
ISBN 978 87 7219 078 5

Af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

FORÆLDRES SKOLEVALG FINDES KUN I E-BOGSUDGAVE OG IKKE SOM TRYKT BOG

Der er en sammenhæng mellem forældres socioøkonomiske baggrund og deres skolevalg i Danmark, men denne sammenhæng er kompleks. Det viser et forskningsprojekt om forældres skolevalg, som er blevet til i samarbejde mellem Nationalt Center for Skoleforskning/DPU, Frie Skolers Lærerforening og Epinion. Forældre med en lang videregående uddannelse samt forældre med høje indkomster vælger lidt oftere en fri grundskole. Dog er der ingen forskelle i skolevalg for den brede midtergruppe af forældre med korte og mellemlange uddannelse og de midterste indkomstgrupper.

Rapporten Forældres skolevalg viser, at de fleste forældre langt hen ad vejen ønsker sig det samme af deres barns skolegang og dermed har samme rationaler for skolevalget. Dog har forældrene forskellige præferencer for, hvilke faktorer de tillægger størst betydning i forbindelse med skolevalget. Forskerne identificerer således fire underliggende typer af forældre baseret på deres skolevalg. Men typerne reflekterer ikke forældrenes uddannelsesniveau, og dermed bidrager forældres skolepræferencer ikke til sociale forskelle i skolevalget.

Forskerne finder også en sammenhæng mellem forældrenes uddannelsesniveau og deres strategier i forbindelse med skolevalg. Generelt er højtuddannede forældre markant mere aktive i valget af skole sammenlignet med andre forældre. Således finder forskerne sociale forskelle i forældres skolevalgsstrategier, som dog kun i mindre grad kommer til udtryk i valget mellem private og offentlige skoletilbud.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen