Aarhus Universitetsforlag
Cover

Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

424 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7934 147 0

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Da Károly Kovács ankommer til Kastrup Lufthavn i 1956, bliver han modtaget som en helt. Hundredvis af danskere er mødt op for at se en ægte flygtning, og blitzlysene fra presse­fotografernes kameraer blænder ham. Károly er den første flygtning fra opstanden i Ungarn i den første flygtningebølge til Danmark, siden FN's konvention om flygtninges retsstilling trådte i kraft i 1954.

Károly er samtidig den første hoved­person i Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004. Vi følger Károly til havet for første gang, ind på pigernes kollegieværelser og ind på skatte­kon­toret til torskegilde - mens Land&Folk splittes af stridigheder om den rette holdning til op­standen i Ungarn, og mens Danmarks Radio bryder forbuddet mod reklamer for at samle penge ind til ungarske flygtninge.

Bogens sidste hovedperson er Mirwais Salem, en af de få afghanere, der får asyl i Danmark i sommeren 2002. Vi følger ham i mødet med de frivillige i Dansk Flygtningehjælp og i hans forsøg på at forstå det danske demo­krati, hvor udlændingepolitikken strammes, mens landsbyboerne i Nørager tager imod ham med åbne arme, og Dansk Folkeparti foreslår at se stort på internationale konventioner.

I 2004 har FN's konvention om flygt­ninges retsstilling været i funktion i 50 år, og i den periode har 120.000 flygtninge fået asyl i Danmark. Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004 er fortællingen om disse mennesker og det samfund, der tog imod dem. Om hverdagsliv, politiske magtspil, juridiske spidsfindigheder og møder med mennesker, der greb afgørende ind i deres liv.

Pressen skrev

Isi Foighel, professor, dr.jur. og tidl. formand for Dansk Flygtningehjælp, Anmeldelse på Institut for Menneskerettig­heders hjemmeside

"[...] gør et dybt og varigt indtryk på læseren."

"Det skyldes også den grundighed og detaljerigdom hvormed forfatterne har behandlet deres emne."

"Den er et flot og betydningsfuldt indlæg i samfundsdebatten."

Lisbeth Algreen, Fred & frihed

"[...] en meget vigtig bog.

"[...] let læst og spændende trods sit omfang og de mange facts."

"[...] giver en fin gennemgang af de stramninger, der løbende er sket på området."

Claus Clausen, Morgenavisen Jyllandsposten 

"Dette nødvendige og detaljerede stykke danmarkshistorie er fortællingen om disse mennesker og det samfund, der tog imod dem." 

Mads Bruun Pedersen, Socialistisk Information 

"Som en introduktion til et stykke Danmarkshistorie er bogen virkelig nyttig. Hertil kommer, at den er velskrevet."

Randi Nordahl, Amnesty 

"[...] fremragende.  

"En utrolig velskrevet og vedkommende bog [...]"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen