Aarhus Universitetsforlag
Cover

Filosofisk etik

Normativ etik, praktisk etik og metaetik

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

404 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 581 2

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Etiske overvejelser gennemsyrer det menneskelige liv. Vi har en opfattelse af, hvad der er vigtigt og rigtigt i livet, og vi noterer os, eller raser over, hvis vi eller andre handler mere egoistisk eller snæversynet, end vi havde forventet. Men vi kan også blive i tvivl om, hvad der er etisk rigtigt, både personligt og i forhold til familie, studier, arbejde og samfundsspørgsmål. Dermed opstår et behov for at træde et skridt tilbage og reflektere over vores etiske grundantagelser.

Den filosofiske etik bidrager til denne refleksion ved at være en nuanceret og systematisk undersøgelse af etikken. Den hjælper os til at få et større overblik over, hvilke etiske antagelser og principper vi finder rigtige - og ikke mindst hvorfor.

Dette er en tematisk opbygget grundbog i nutidig, filosofisk etik. Første del præsenterer nøglepositioner inden for den normative etik. Anden del undersøger en lang række praktisk etiske områder som bioetik, miljøetik og krigens etik, mens sidste del giver en oversigt over metaetikken, som er den filosofiske etiks teoretiske del. Hver artikel følges af forslag til yderligere læsning samt arbejdsspørgsmål.

Bogen er skrevet af landets førende forskere i etik og er uomgængelig læsning for enhver, der er interesseret i at vide, hvor den filosofiske etik befinder sig lige nu.

Pressen skrev

Erik Nicolaisen Høy, Lektørudtalelse

"Det er lykkedes for forfatterne at gøre den akademiske tilgang bredt forståelig ... Et dagsaktuelt og moderne bud og overblik på etik og moral."


Rita Nielsen, sygeplejerske, Sygeplejersken

"Filosofisk etik - mere spændende end krimi"

"Er bogen relevant for sygeplejersker? Jeg mener, den er et must, hvis du underviser i etik, hvis du skriver opgave inden for etik, eller hvis du har det som undertegnede: At filosofisk etik er mere spændende end en kriminalroman. Så må du eje denne bog."

"Bogen har gode litteraturhenvisninger, og efter hvert kapitel er der relevante arbejdsspørgsmål."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen