Aarhus Universitetsforlag
Cover

Fiktion

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (56) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 312 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Fiktion er fantastisk. Den behøver ikke at fortælle en eneste sand historie, men alligevel gør den os klogere på os selv og virkeligheden. Enhver anklage om løgn og latin preller også af, for fiktionsforfattere er frie til at binde os hvad som helst på ærmet. Bare de ikke lyver om det. Fiktion er endda så besnærende, at den ifølge Simona Zetterberg Gjerlevsen, fiktionshungrende pennefører fra Aarhus Universitet, nu dukker op overalt. Men kan det faktum mon risikere at true den fiktion, som ellers skulle være i en klasse for sig ...

Indholdsfortegnelse

Fra Robinson Crusoe til Randersvej

Det er jo bare virkelighed

Forestil dig, at ...

Vi kan ikke læse den samme bog to gange

Hvad bliver det næste?

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Klaus Rothstein, Weekendavisen

"Simona Zetterberg Gjerlevsen har en masse oplysende og interessante eksempler på, hvordan vi omgiver os med og forholder os til fiktive fortællinger"

Louise Hede, lektørudtalelse

"For alle læsere som ønsker at blive klogere på emnet."

"Oplysende og interessant"

Rasmus Vangshardt, Kristeligt Dagblad

"Simona Zetterberg Gjerlevsen er god til at delagtiggøre læseren i sin kærlighed til fiktive skæbner og rammer indimellem en nerve med sine beskrivelser af vores kulturs forkærlighed for det fiktive."

Mathias Anker Kure, Kulturkapellet

"Gjerlevsen demonstrerer fornemt, at en skarp opdeling, som man fx kender det fra bibliotekernes genreinddelte hylder, mellem hvad der har med virkeligheden at gøre, og hvad der er opfundet, ikke holder. Tilmed giver det historiske rids perspektiv, og Gjerlevsen får frem, at både "hungeren" efter fiktion såvel som eksistensen af mudrede blandingsformer ikke er et nyt fænomen."

"Som demonstration af, at fiktion spiller en væsentlig rolle i vores liv og optræder ikke bare i gammelkendte gevandter - romaner og film - men også dukker op som indbrud i ikke-fiktive genrer og som en basal del af vores tankegang er Fiktion både vellykket og veldokumenteret."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen