Aarhus Universitetsforlag
Cover

Familien

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (25) , og fagområderne , , , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 590 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Han er en del af din familie, ham på billedet. Ikke på den kedelige kerneagtige måde med fredagsslik og Far til fire. Men som medlem af menneskehedens store familie. Alle os moderne mennesker er nemlig efterkommere af få tusinde fjerne slægtninge, der engang forlod Afrika og erobrede verden. Indimellem stødte de ind i en neandertaler eller en anden nu uddød menneskeart og overtog et par nyttige gener. Det var heldigt. Ellers havde vi i dag ikke kunnet læse bogen om os selv af Peter C. Kjærgaard, dokumenteret menneskekender ved Aarhus Universitet.

 

Indholdsfortegnelse

Den store familie

Dit store stamtræ

Virkelige hulemennesker

Den store hjerne

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske

"både letlæst og videnstung bog om menneskets historie - og arrogance."

"endnu en tankevækkende udgivelse i Aarhus Universitetets 'Tænkepause'-serie"

"Vi er ikke noget særligt. Eller sagt på en anden måde, så er alt liv på Jorden noget særligt. Vi er 'naturhistoriens nok mest arrogante væsen', idet vi som den eneste livsform går rundt og anser os selv for unikke. Det vil jeg nu også med en blanding ydmyghed og arrogance mene, at vi er i nogle henseender. Eksempelvis når en fra vores store, buskede familietræ kan skrive en så tankevækkende, videnstung og letlæst bog."

Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende

"Som det ses, handler bogen altså om begrebet familie i en særlig betydning, nemlig menneskefamilien og dens fjernere slægtninge aberne. Det er en fængende antropologisk indføring, skrevet af en af hovedkræfterne bag det nye Moesgaard."

"vellykket og forsynet med kant."

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen