Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ekfrasens former

Billeder i tekst


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

268 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7934 270 5

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Når man taler om at læse billeder, mener man det normalt ikke bogstaveligt. Med ekfraser er det anderledes. For ekfraser er tekster, der beskriver kunstværker og dermed udfordrer grænsen mellem litteratur og billedkunst. Denne antologi kredser om, at det kan se på to grundlæggende forskellige måder. Ekfrasen kan være en krig mellem billede og ord, mellem en oplevelse, der tager tid, og én, der tilsyneladende ikke gør det. Men ekfrasen kan også være en scene, hvor billede og tekste spiller sammen, og kraftfulde ordbilleder opstår.

Gennem næranalyse af udvalgte litterære tekster og kunstværker viser en række nordiske forskere inden for feltet, hvordan ekfraser fungerer i krydsfeltet mellem kunstarterne. Bogen kaster desuden lys over ekfrasens udvikling og ikke mindst over, hvordan videnskaben har prøvet kræfter med den uregerlige kunstform.

Det gennemgående store spørgsmål i Ekfrasens former er, hvordan tekster overhovedet kan fremmane noget synligt - og bogen henvender sig derfor til en bred læserskare med interesse for både litteratur og billedkunst.

Pressen skrev

Steen Christiansen Kulturkapellet

"Denne antologi, bestående af artikler skrevet af nordiske forskere, stiller skarpt på et gammelt fænomen, som med jævne mellemrum dukker op i litteraturforskningen, nemlig ekfrasen - det billedbeskrivende digt, som antologiens redaktører kalder den i deres forord.

De første artikler, der primært behandler romantikkens ekfraser, viser hvordan litteraturen kan blive beriget af en ekfrastisk tilførelse af et større metaforisk potentiale. I mødet mellem kunstarterne, opstår der et spændingsfelt som udnyttes af forfatterne til at skabe en æstetisk oplevelse som ikke kunne skabes uden dette æstetiske møde."

"Som læser bliver man meget klogere på ekfrasens udvikling [...]"

"[Det er] en meget lækker udgivelse, hvor siderne er bundet sammen i ryggen i stedet for at blive limet. Papiret er tykt og af høj kvalitet, hvilket får de medfølgende malerier og fotografier til at fremstå ekstra tiltalende. Det er en rar bog at være i selskab med; man føler, at der er kælet for kvaliteten, og det er med til at gøre læseoplevelsen bedre. Det er dejligt at se, at de ikke er sparet på denne udgivelse".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen