
Det danske demokratis udfordringer
Magtudredningen 2.0
En del af serien Magtudredningen 2.0 , og fagområderne Samfundsvidenskab, Politik og Debat
Mere om bogen
Om bogen
Demokratiet er under pres verden over, og det danske folkestyre er ingen undtagelse. Borgere føler sig ofte ikke repræsenteret af partierne, og mistillid til politikere undergraver samfundets sammenhængskraft. Techgiganters kontrol over informationsstrømme svækker adgangen til demokratisk oplysning, og ressourcestærke aktører præger politik i et uigennemsigtigt lobbylandskab. Uklar ansvarsfordeling og pres fra andre lande og internationale organisationer og virksomheder udfordrer mulighederne for fælles beslutningstagning.
Det danske demokratis udfordringer undersøger de kerneopgaver, styreformen skal løse for at sikre, at borgerne kan deltage aktivt i demokratiet, en demokratisk samtale kan etables, og kollektive beslutninger kan træffes. Bogen peger på, hvor der er udfordringer med at løse disse kerneopgaver.
Karina Bell Ottosen

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for det samfundsvidenskabelige område og særligt udvikling af serierne The Nordic World og Magtudredningen 2.0. Hun er forlagets rettighedsansvarlige og har stået i spidsen for at udvikle forlagets internationale profil, herunder co-publicering med amerikanske og engelske universitetsforlag. Karina har en fortid som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour.
Netop udkommet
Forlaget skriver:
24 april 2025
Bogtorsdag 8. maj 2025
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
3 april 2025
Bogtorsdag den 10. april
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til årets…
24 februar 2025
Årets første Bogtorsdag
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til årets…