Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den amerikanske mission

Mytologi og magt

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

418 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 679 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Den amerikanske mission analyserer Lars Erslev Andersen USA’s ambition om at være en unipolær global magt, og han argumenterer for, at den truer med at splitte USA og den vestlige civilisation indefra. Bogen er den første samlede undersøgelse på dansk af amerikansk sikkerhedspolitisk historie fra USA’s grundlæggelse og frem til den aktuelle rivalisering med Kina.

Forfatteren trækker sikkerhedspolitikkens tråde tilbage til USA’s ekspansion i 1800-tallet, og gennem en læsning af Woodrow Wilsons forfatterskab fra 1800-tallets slutning dokumenterer han, at politikeren og den senere præsidents tanker om en fred til at slutte al krig mere var funderet i en religiøs vision end i et politisk gennemtænkt projekt.

Den amerikanske mission ser politiske myter som en nøgle til forståelse af såvel national identitet som internationale konflikter: I civilisationsbegreber væver mytologi og magt sig ufravigeligt ind i hinanden.

Hør Lars Erslev Andersen fortælle om Den amerikanske mission i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd

Pressen skrev

Rasmus Mariager, Weekendavisen
"Den amerikanske mission er en imponerende, nødvendig og nådesløs bog. (...) Den amerikanske mission er et vigtigt bidrag til at forstå det morads, verden befinder sig i for tiden, og bogen kan ses som et provokerende, men sagligt modindlæg til den toneangivende diskurs i den danske debat om verdens aktuelle tilstand."

Hans-Henrik Fafner, POV International
"Lars Erslev Andersen har skrevet en stor og engageret analyse af, hvordan politiske myter dannede grundlaget for en forståelse af USA’s nationale identitet og ageren i internationale konflikter."

Knud Vilby, Globalnyt
"[E]n meget veldokumenteret beskrivelse af en skræmmende udvikling, som har konsekvenser for os alle sammen."

Lektørudtalelse, DBC
"En yderst velargumenteret og spændende bog. Undersøgelsen med fokus på myter er forfriskende og giver god mening i forståelsen af den amerikanske sikkerhedspolitik, både før i tiden og i dag"

Ræson
Artikel: "Lars Erslev Andersen: Vold i zionismens grænseland: Hvad er målet med krigen i Gaza?"
10.12.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen