Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den amerikanske mission

Mytologi og magt

En del af fagområderne og


Forudbestil : 329,95 kr.

Tak for din interesse i Den amerikanske mission: Mytologi og magt. Bogen udkommer 10. oktober 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Den amerikanske mission: Mytologi og magt er klar til bestilling 10. oktober 2023.


418 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 679 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Den amerikanske mission analyserer Lars Erslev Andersen USA’s ambition om at være en unipolær global magt, og han argumenterer for, at den truer med at splitte USA og den vestlige civilisation indefra. Bogen er den første samlede undersøgelse på dansk af amerikansk sikkerhedspolitisk historie fra USA’s grundlæggelse og frem til den aktuelle rivalisering med Kina.

Forfatteren trækker sikkerhedspolitikkens tråde tilbage til USA’s ekspansion i 1800-tallet, og gennem en læsning af Woodrow Wilsons forfatterskab fra 1800-tallets slutning dokumenterer han, at politikeren og den senere præsidents tanker om en fred til at slutte al krig mere var funderet i en religiøs vision end i et politisk gennemtænkt projekt.

Den amerikanske mission ser politiske myter som en nøgle til forståelse af såvel national identitet som internationale konflikter: I civilisationsbegreber væver mytologi og magt sig ufravigeligt ind i hinanden.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen