Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danske amerikanere

1867

En del af serien 100 danmarkshistorier (34) og fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Danske amerikanere: 1867. Bogen udkommer 11. juni 2020. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Danske amerikanere: 1867 er klar til bestilling 11. juni 2020.

Køb abonnement
100 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 136 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tunge kufferter med tøj, ejendele og især drømme fyldte på den barske rejse over Atlanterhavet. De danske udvandrere drømte. Og de drømte stort. Udlængslen og en amerikansk drøm skulle føre til et bedre liv. Men mange udvandrere ville også bevare danske skikke og religion, og det ønske udfordrede yankeer, irere, nordmænd, kinesere, tyskere, afroamerikanere, italienere, svenskere, indianere og polakker. De knap 336.000 danske udvandrere var et lille skvulp i en flodbølge af indvandring. Hele 32 millioner europæere i årene 1820-1930. I dag er der danske efterkommere i Minnesota, Utah og især Californien, hvor USA’s danske hovedstad, Solvang, har mølle og wienerbrød.

Rejs med over Atlanten med Jørn Brøndal, professor og leder af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, og hør om danskere og danskhed i det forjættede land.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder primært med projektet “100 danmarkshistorier”, der ud over bogudgivelser indbefatter videnspredning gennem en række partnere. Før ansættelsen på forlaget har han i over 25 år levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen